Loading...

Τρεις επιφανείς Μεσολογγίτες βραβεύονται στις 19 Ιουνίου στο Τρικούπειο


Μοιραστείτε το άρθρο...

O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα βραβεύσει τους Σπύρο Σακαλή, Νίκο Κολόμβα και Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου γιατί επί πολλές δεκαετίες με έρευνές τους , βιβλία τους άρθρα τους και συλλογικές δραστηριότητές τους συνέβαλαν στην διατήρηση και εμπλουτισμό της ιστορικής μνήμης για το Μεσολόγγι.

H τελετή που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Τρικουπείου Πολιτιστικού Κέντρου στις 20:00 την Κυριακή 19 Ιουνίου, αφορά πρόταση της Αρχαιολογικής και Ιστορικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, της Διεθνούς Αδελφότητας των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων και της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας που είχε κατατεθεί από το 2020 και είχε εγκριθεί αλλά λόγω της επιδημίας δεν είχε καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί η βράβευση. Έτσι δυστυχώς δεν προλάβαμε τον φίλο Σπύρο Σακαλή, ο οποίος πέθανε πριν από 40 ακριβώς ημέρες με το μολύβι στο χέρι.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα ομιλίες σχετικά με το έργο και τις προσωπικότητες των βραβευθέντων τις οποίες προλογίζουν αξιόλογοι ενασχολούμενοι με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Τις εισηγήσεις για τους βραβευομένους θα κάνουν οι Κωνστ. Καρκανιάς, Ιωάννης Μακρής και Αθαν. Σπυρόπουλος.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!