Loading...

Νέο έπος: Έφτιαξαν διάβαση στον Εύηνο, αλλά… απαγορεύουν τη διέλευση!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Παραδόθηκε η πρόχειρη διάβαση στην κοίτη του ποταμoύ Εύηνου, ωστόσο απαγορεύεται η είσοδος των κατοίκων της περιοχής και επιτρέπεται ΜΟΝΟ στα κρατικά οχήματα!

Μια ακόμη πρόχειρη και επικίνδυνη κατασκευή παραδόθηκε στην πολιτεία, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κατοίκους και αγρότες, αλλά παρά μόνο στα κρατικά οχήματα για έκτακτες μετακινήσεις.

Ωστόσο, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, οι ντόπιοι στην ανάγκη να περάσουν στην αντίπερα όχθη, χρησιμοποιούν το πρόχειρο πέρασμα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος φωτισμός. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας “κλείνει το μάτι” ότι από τη μια έδωσε προσωρινή λύση, αλλά από την άλλη “νίπτει τας χείρας της” αν συμβεί οτιδήποτε σε κάποιον πολίτη, έχοντας τοποθετήσει μια πινακίδα που αναγράφει “Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα – Εξαιρούνται κρατικά οχήματα”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 10η τακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στις 19 Απριλίου 2022, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να “Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των Κοινοτήτων Γαλατά και Ευηνοχωρίου με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων”. (Απόσπασμα Πρακτικού ΕΔΩ) για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, έξι μήνες μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ξεκινούν αγωγές…

Να τονίσουμε ότι προχθές, Τετάρτη 25 Μαΐου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνήλθε σε σύσκεψη στην πλατεία Γαλατά, με τους κατοίκους των Κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Γαλατά και Περιθωρίου ομόφωνα να αποφασίζουν:
♦ να κατατεθούν ομαδικές αγωγές διεκδίκησης αποζημιώσεων με ατομικές ή συλλογικές πρωτοβουλίες,
♦ να ελεγχθεί το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται το θέμα της υπαγωγής των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου στο ειδικό καθεστώς,
♦ να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Περιφερειακή Διοίκηση,
♦ να παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων και να ενημερώνει με σχετικά Δελτία Τύπου τους κατοίκους των Κοινοτήτων,
♦ οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!