Loading...

Το αυγοτάραχο Μεσολογγίου της εταιρείας «Τρικαλινός» τιμήθηκε με το περίφημο βραβείο Walter Scheel Medaille


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σπουδαία στιγμή και υπέρτατη αναγνώριση για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η βράβευση της εταιρίας «Τρικαλινός» που έχει κάνει το αυγοτάραχο Μεσολογγίου περιζήτητο από τους σεφ διεθνώς.

Η απονομή στην εταιρία του τιμητικού Βραβείου Walter Scheel Medaille αποτελεί μια ακόμα διεθνή αναγνώριση στη συνολική προσφορά της οικογένειας Τρικαλινού: για την αδιάκοπη αφοσίωσή στη βελτίωση και εξέλιξη της παραγωγής του Αυγοτάραχου.

Με μία φράση: Η Trikalinos έδωσε τίτλους ευγενείας στο ελληνικό αυγοτάραχο και τώρα τιμάται με τη σειρά της, διεθνώς.

Η Walter Scheel Association ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό οι προσωπικότητες που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο-Γαστρονομικής Κουλτούρας να βραβευθούν με το μετάλλιο που φέρει το όνομα του τέταρτου και ιδιαιτέρως αγαπητού Προέδρου της Γερμανίας. Προστάτης του βραβείου υπήρξε και ο εκλιπών Valéry Giscard d’Estaing, πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής ∆ημοκρατίας και γνωστός φιλέλλην.

Με μια συγκινητική και τιμητική ομιλία, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Christophe Wirtz, παρέδωσε το Βραβείο στο Ζαφείρη Τρικαλινό, Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η οικογένεια Τρικαλινός επεξεργάζεται τα αυγά του Κέφαλου που αλιεύεται στο Ιόνιο και το μετατρέπει σε μια απαράμιλλη λιχουδιά, το Αυγοτάραχο. ∆ιάσημο σε κάθε ψαράδικο έθνος, ως Bottarga στην Ιταλία, Karasumi στην Ιαπωνία, Poutargue στη Γαλλία, το Trikalinos Αυγοτάραχο, που τώρα στην τέταρτη γενιά του ηγείται ο Ζαφείρης, αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας χειροτεχνικής παράδοσης, που πηγαίνει πίσω ιστορικά στην Ελλάδα από τη Βυζαντινή περίοδο». Ο Christophe Wirtz κατέληξε: «∆ημιουργημένο με λίγες μόνο, αλλά ακριβείς κινήσεις και τυλιγμένο με φυσικό κερί μέλισσας, διαθέτει μοναδική τρυφερότητα και αρωματική πολυπλοκότητα τέτοια, ώστε να το αναζητούν οι κορυφαίοι Chef σε όλο τον κόσμο: από τους αδερφούς Roca στη Girona, μέσω του Alain Passard μέχρι τον Peter Goossens, σε εστιατόρια στην Ταϊπέι, στο Σικάγο και στο Τόκιο.Ένα ταπεινό και αρχαίο προϊόν σε εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή – η ίδια η ουσία της θάλασσας».

Προς τιμήν της φροντίδας και της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του παραδοσιακού και τόσο εκλεκτού προϊόντος, ο Ζαφείρης Τρικαλινός τιμήθηκε με το XVII Μετάλλιο Walter Scheel. Ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη -πολύ τιμητική βράβευση- δίνεται σε Ελληνική Εταιρία.

Πηγή : Andro.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!