Loading...

Ο Γρηγόρης Τζαμαλής και η κτηνοτροφική μονάδα του με ελάφια στη Λεπενού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Καταγράφοντας την ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου, την κληρονομιά και την πλούσια παράδοσή μας…

Τα ελάφια από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία ήταν το αγαπημένο άγριο ζώο των Ελλήνων. Στη μυθολογία αναφέρονται σε σχέση με τη θεά Άρτεμη, Θεά του κυνηγιού.

Συμβολίζουν την ομορφιά, την ελευθερία, την αρχοντιά, την ευγένεια και την συντροφικότητα.
Η επίδραση της παρουσίας του ελαφιού στη ανθρωπογεωγραφία, τη λαογραφία και τις παραδόσεις είναι σημαντική. Ο συμβολισμός τους εμφανίζεται σε διάφορους μύθους, θρύλους & παραμύθια. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους,ο άνθρωπος! Ο πληθυσμός τους, μέσα σε λίγες δεκαετίες έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος να έχει βρεθεί στην κατηγορία των «κινδυνευόντων» ζώων της χώρας μας.

Ο Γρηγόρης στο αγρόκτημά του, εδώ και 30 χρόνια, φροντίζει με στοργή κι αγάπη τα ελαφάκια του, κι εκείνα τον αποζημιώνουν με τη χάρη και την ομορφιά τους…

Κλαρίνο: Γιώργος Τουφεκούλας

Παραγωγή: ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!