Loading...

H Κλείσοβα γιόρτασε την αλλαγή μέσα από συλλογικές δράσεις


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το κάλεσμα των Messologhi by Locals στη γιορτή της Κλείσοβας, μετατράπηκε σε έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον μπάρμπα Μάκο Τζάνο και τους ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά στο όραμα για ουσιαστική αλλαγή.

Ο σκουπιδότοπος που έγινε αλσύλλιο αποτελεί απτό παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ανιδιοτέλειας και προσφοράς για το κοινό καλό.

Περισσότεροι από 200 συμπολίτες επισκέφθηκαν το αλσύλλιο της Κλείσοβας και παρακολούθησαν το πως φτάσαμε από σκουπιδότοπο, σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας μέσω κινητού και πελάδες με έξυπνη διαχείριση!

Αντιληφθήκαμε μέσα από τα έργα των μαθητών τη σημασία του εκμηδενισμού του αρνητικού ανθρωπίνου αποτυπώματος στο περιβάλλον και διαπιστώσαμε ότι η αλλαγή που οραματιζόμαστε, είμαστε εμείς.

Οι δράσεις που διήρκησαν έξι μήνες περιελάμβαναν καθαρισμό της διαδρομής προς το Παρατηρητήριο, καθαρισμό τμημάτων της λιμνοθάλασσας, καλλωπισμό, σήμανση και διαρκή ενημέρωση. Παράλληλα, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Μεσολογγίου, του Επαγγελματικού Λυκείου Μεσολογγίου, του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου και η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου με αφορμή την αλλαγή της Κλείσοβας, εκφράστηκαν με το δικό τους τρόπο με έργα ζωγραφικής, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, πληροφοριακό υλικό σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, μουσικά βίντεο και δημιουργικές συζητήσεις γύρω από τους τρόπους που εκείνοι πιστεύουν ότι πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα της διατήρησης του μοναδικού υγροβιότοπου που μας φιλοξενεί.

Σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, προχώρησαν στη δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία αναλαμβάνει το ρόλο ξεναγού έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να πληροφορείται για την Κλείσοβα και την ιστορία της και την βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς επίσης και στη δημιουργία μικρογραφίας “έξυπνης” πελάδας η οποία με αισθητήρες και εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας μειώνει τη σπατάλη ενέργειας και πόρων έτσι ώστε να συμβάλλει στην αρμονική συνύπαρξη με τη λιμνοθάλασσα.

Η έκθεση φωτογραφίας των πολιτών ανέδειξε τη διαφορετική οπτική που ο κάθε ένας από εμάς προσεγγίζει το ίδιο θέμα και τελικά, το πόσο μας εμπνέει ο τόπος που κατοικούμε.

Συμπληρώστε την φόρμα και δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε μέρος των δράσεων μας γιατί, η αλλαγή που οραματιζόμαστε είμαστε εμείς! https://forms.gle/zZFn9YmpfzsGwUAn7

Το έργο “Στον δρόμο για το Παρατηρητήριο” ήταν μία δράση του Messolonghi by Locals που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα σχολεία:

1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου
Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου

Επαγγελματικό Λύκειο Μεσολογγίου

ΓΕΛ Ευηνοχωρίου

Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Με την υποστήριξη των: drastic.gr, med-ina.org

Με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!