Loading...

Ημερίδα για την επιραπέζια ελιά στο Μεσολόγγι από την ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει μια ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια Ελιά: Ο Θησαυρός της Αιτωλοακαρνανίας» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το Cedefop το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης έχει πρόσφατα δημοσιεύσει σε έκθεση του, τους τομείς που στην Ελληνική πραγματικότητα αντέχουν στο μέλλον. (Τουρισμός, Ναυτιλία, Γεωργία, Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια και Υγεία).

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, οι περισσότερες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το 2025 στον αγροτικό τομέα. Οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές θα προκύψουν κατά κύριο λόγο όχι από τη δημιουργία νέων εκμεταλλεύσεων στον κλάδο, αλλά από τη συνταξιοδότηση εργαζομένων.

Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) που εκτιμούν ότι:
1. η παγκόσμια παραγωγή επιτραπέζιων ελιών για το έτος συγκομιδής 2017/18 θα αυξηθεί κατά 4%,
2. η Ελλάδα αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της κατά 31% και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παραγωγής στην παγκόσμια αγορά,
3. η παγκόσμια παραγωγή επιτραπέζιων ελιών τις τελευταίες 30 καλλιεργητικές περιόδους τριπλασιάστηκε,
4. την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η κατανάλωση, που καταγράφεται κατά 2,86 φορές υψηλότερη από ό, τι πριν 30 χρόνια,
μας οδηγούν να πιρστεύουμε ότι παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία και τους νέους του Νομού μας.

Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί κατεξοχήν έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας σε παραγωγή ελιάς και ίσως η ελιά, αυτή την περίοδο της κρίσης, να αποτελεί ένα “θησαυρό” ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.

Είναι η ώρα να περάσουμε από τη στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο που θα δώσει ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα κρατήσει τους νέους του Νομού στον τόπο μας.

Για όλα τα παραπάνω, σας προσκαλούμε να συζητήσουμε στην εκδήλωσή μας “Επιτραπέζια Ελιά: Ο Θησαυρός της Αιτωλοακαρνανίας”, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 19:00.

Ομιλητές της εκδήλωσης:
Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος ΠΕΜΕΤΕ, πρώην Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Παναγιώτης Ζωγράφος, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας.
Μιχάλης Γούδας, Γεωπόνος.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!