Loading...

Με παρεμβάσεις ουσίας και προβληματισμούς ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε εποικοδομητικό κλίμα – απούσας της δημοτικής αρχής – πραγματοποιήθηκε ο πρώτος απολογισμός του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου που συνεχίζει να εφαρμόζει ένα μοντέλο διοίκησης που βασίζεται σε διαφανείς και σύγχρονες διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου:

Κυριακή απόγευμα, στις 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος απολογισμός του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στην εξάπλωση του covid 19, πολίτες παρακολούθησαν την εισήγηση της Προέδρου κα. Όλγας Δασκαλή για τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου θητείας του Συμβουλίου. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προτάσεις, στις πρωτοβουλίες και τα έργα επείγοντος χαρακτήρα που πραγματοποίησε το Συμβούλιο Κοινότητας. Παράλληλα ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δαπανήθηκαν τα χρήματα που διαχειρίστηκε το Συμβούλιο.

Στη συνέχεια οι έξι παρόντες από τους έντεκα εκλεγμένους Τοπικούς Συμβούλους κ.κ Νίκος Σταμάτης, Χρήστος Φούντας, Ανδρέας Σπανός, Ευθύμιος Δενδρινός, Δημήτρης Φραγκούλης και μέσω διαδικτύου η κα. Αντα Χαλαζιά, τοποθετήθηκαν επί των πεπραγμένων.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης ειδικής συνεδρίασης, η οποία μεταδιδόταν ταυτόχρονα ζωντανά στο διαδίκτυο, είχαν την ευκαιρία εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολίτες να τοποθετηθούν σε ζητήματα της πόλης και να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις στην Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου. Το Συμβούλιο δέχτηκε την ανατροφοδότηση για τον πρώτο χρόνο θητείας του και η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου απάντησαν στις ερωτήσεις.

Ενδεικτικά, ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες από το κοινό περιελάμβαναν: την καθυστέρηση κατασκευής της οδού Κύπρου, τη δυσκολία κυκλοφορίας στην πόλη είτε πεζός είτε με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, τις καταλήψεις πεζοδρομίων, την έλλειψη διαβάσεων (π.χ. στην Πύλη προς το ΚΤΕΛ) και τις γενικές κακοτεχνίες. Παράλληλα αναφέρθηκαν σε έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας και διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο, στην στασιμότητα της Μαρίνας, στην αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων, στις διεκδικήσεις και τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων στο Δήμο και στην παραβατικότητα που μαστίζει την πόλη.

Προβληματισμό στο κοινό προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Μοναδική παρουσία από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων ήταν του κ. Κώστα Δαουτίδη και από περιφερειακούς συμβούλους παραβρέθηκε ο κ. Κώστας Κούστας.

Κλείνοντας, το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι συνελεύσεις γειτονιάς για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος 2021.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!