Loading...

Προτάσεις για έργα 29 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί, είναι οι προτάσεις για έργα που υπέβαλλε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά από πολύμηνη σκληρή δουλειά, κοπιώδη προσπάθεια και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων ο Δήμος κατάφερε να υποβάλλει προτάσεις σε εννιά προσκλήσεις με συνολικό αιτούμενο ποσό πάνω από 29 εκατ. €! Έγιναν πάνω από δέκα υποβολές μελετών για έργα σε ένα ευρύ φάσμα: Από υποδομές (υδρεύσεις, βιολογικούς, εξοικονόμηση ενέργειας, αγροτική οδοποιία,) έως βελτίωση της καθημερινότητας και προστασίας του περιβάλλοντος (Γωνιές Ανακύκλωσης), συντήρηση αθλητικών χώρων, βελτίωση αύλειων χώρων σχολείων, προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων έως και την δημιουργία συνεδριακού κέντρου, την ψηφιοποίηση πολιτιστικών χώρων και την ανάπτυξη θεματικών διαδρομών.

Είναι μια χωρίς προηγούμενοπροσπάθεια που παρά την ελλειμματική στελέχωση των υπηρεσιών, τις αναστολές της πανδημίας και την γάγγραινα της γραφειοκρατίαςστέφθηκε με επιτυχία χάρη στον συντονισμό αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων. Αναλυτικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν τα εξής:
1) Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Μεσολογγίου (δύο προτάσεις: ύδρευση Νεοχωρίου, Κατοχής, Μάστρου και Αγίου Γεωργίου)
2) Επέκταση – Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Οινιάδων & Kατασκευή καταθλιπτικού αγωγού προς την ΕΕΛ Οινιάδων
3) Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα λυμάτων – ομβρίων της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου (ηλεκτρονικά υδρόμετρα)
4) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα γωνιών ανακύκλωσης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
5) Αγροτική οδοποιία (δύο προτάσεις)
6) MessolonghiCulture- Ψηφιοποιήσεις πολιτιστικών χώρων – θεματικές διαδρομές
7) Συντήρηση και επισκευή ανοικτών αθλητικών χώρων σε Νεοχώρι και Αιτωλικό
8) Βελτίωση αύλειου χώρου 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου
9) Βελτίωση αύλειου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου
10) Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων
11) Ριζική ανακαίνιση Τρικουπείου για την δημιουργία συνεδριακού κέντρου

Οι παραπάνω προτάσεις ανέρχονται στο ποσό των 29.007.542 € και ξεπερνούν το πλαφόν έργων ύψους 22 εκατ. € που «δικαιούται» ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ως πρωτεύουσα του νομού. Και είναι άκρως σημαντικό πως ακόμη και εάν κάποιες από αυτές τις προτάσεις δεν ενταχθούν θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης κλπ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων πολλών ετών. Με χαρά ανακοινώνω στους συνδημότες μου ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αξιοποίησε πλήρως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υποβάλλοντας προτάσεις που αγγίζουν τα 30 εκατ. €, ένα πακέτο έργων που όμοιό του δεν γνωρίζω αν υπήρξε ποτέ!!
Αξιοποιήσαμε εννιά προσκλήσεις και εάν όλα πάνε καλά ο τόπος μας, οι πόλεις και τα χωριά μας, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι υποδομές θα αναβαθμιστούν θεαματικά.Προβλήματα άλυτα για χρόνια, όπως οι λειτουργίες των βιολογικών Καθαρισμών, οι υδρεύσεις,η λιμνοθάλασσα Αιτωλικού, οι αγροτικοί δρόμοι μελετήθηκαν λεπτομερώς, μετρήθηκαν, κοστολογήθηκαν και οδεύουν προς επίλυση.Οι Οινιάδες και ο Άγιος Γεώργιος θα πιούν άφθονο και καλό νερό! Το Αιτωλικό θα λύσει το πρόβλημα με την λιμνοθάλασσά τουκαι τον βιολογικό καθαρισμό. Το Μεσολόγγι θα αποκτήσει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Η ηλεκτροκίνηση θα μας βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων όπως και τα νέα υδρόμετρα. Η ανακύκλωση θα μπει εντατικά στην καθημερινότητά μας. Ο πολιτισμός θα αποκτήσει νέα ψηφιακά εργαλεία! Σχολεία μας θα αποκτήσουν νέους αύλειους χώρους ενώ θα γίνουνκαινούργιοιαθλητικοί χώροι σε Νεοχώρι και Αιτωλικό.
Όλα αυτά θα επιτευχθούν χάρη στην άοκνη προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής, των υπηρεσιακών παραγόντων, των ειδικών μας συνεργατών. Τους ευχαριστώ όλους!
Και βέβαια με τα παραπάνω διαψεύδονται παταγωδώς οιΚασσάνδρες της κακοπροαίρετης και επιφανειακής κινδυνολογίας που τορπίλιζαν τις προσπάθειές μας. Η δουλειά μας τους διαψεύδει.
Όλοι μαζί εργαζόμαστε καθημερινά για να φτάσουμε το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, τις Οινιάδες, τον Δήμο μας ψηλά!».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!