Loading...

Tο Υπουργείο Παιδείας ακυρώνει την απόφαση του Δήμου Μεσολογγίου και ανοίγει τα σχολεία!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την κυβερνητική δυσαρέσκεια προκάλεσε η μονομερής απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει τα σχολεία, με το Υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για ζήτημα νομιμότητας και να ανακοινώνει την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αφήνοντας έκθετη τη διοίκηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Έντονες αντιδράσεις στα κυβερνητικά στελέχη προκάλεσε απόφαση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο των σχολείων στο Μεσολόγγι, την ίδια στιγμή που άλλες δραστηριότητες, ίσως ακόμη πιο επιβαρυντικές για την πανδημία, λειτουργούν κανονικά, όπως το λιανεμπόριο ή η εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανώτατο επίπεδο στην Πολιτική Προστασία κάνουν λόγο για αυθαίρετη απόφαση με την ηγεσία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου να παρακάμπτει τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας, Επιστήμονες) αλλά και να παρανομεί καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της.

Άλλωστε με εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. 

Έτσι, από αύριο, Τρίτη 11 Μαΐου, το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ και τις συστάσεις των ειδικών, αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!