Loading...

ΤΟΕΒ Νεοχωρίου: Απολογισμός έργων και δράσεων της διοίκησης Γερ. Μακρή


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του Γεράσιμου Μακρή προχωρά ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου με φόντο την τοπική συνέλευση για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων στον οργανισμό.

Μια μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης και ταυτόχρονα ανάπτυξης του υπερχρεωμένου οργανισμού καταβάλλει ενάμιση χρόνο η διοίκηση του Γεράσιμου Μακρή που θέλησε με διαφανείς διαδικασίες να ενημερώσει τους αγρότες σχετικά με τη κακοδιαχείριση του παρελθόντος, καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση του οργανισμού και τους μελλοντικούς στόχους.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου: 

Η διοίκηση του ΤΟΕΒ προχωρά σε απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του Γεράσιμου Μακρή με αφορμή τη διεξαγωγή της τοπικής συνέλευσης για την ανάδειξη αντιπροσώπων στις 31/10/2020.

Διεκδικώντας τη ψήφο, δηλαδή  την εμπιστοσύνη των αγροτών και έχοντας πάντα ως «όπλα» τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και τον πλήρη έλεγχο στη λειτουργία του Ταμείου, η διοίκηση του ΤΟΕΒ γνωστοποιεί από σήμερα αναλυτικά στους αγρότες τα προβλήματα που κληροδότησε η ανορθολογική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.

Επίσης θα παρουσιαστούν εκτενώς όλες οι πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα που καταγράφηκαν επί των ημερών της παρούσας διοίκησης για να γίνουν κατανοητές οι προοπτικές που έχουν κατοχυρωθεί, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός των επομένων ετών με βασικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου και το γενικό όφελος των αγροτών, χωρίς διακρίσεις.

Δυστυχώς, η κατάσταση που άφησε πίσω της στο Ταμείο η προηγούμενη διοίκηση ήταν καταστροφική.

Οι αριθμοί αμείλικτοι:

  • Μέσα σε 12 χρόνια δημιουργήθηκαν 5.500.000 εκατομμύρια χρέη εκ των οποίων πάνω από 4 εκ. σε οφειλές προς τη ΔΕΗ
  • Παραδόθηκε 7.000 αποθεματικό στο Ταμείο ενώ μόλις την επομένη μέρα απαιτήθηκαν 25.000 ευρώ για μισθοδοσία

Η αδιαφάνεια είχε γίνει καθεστώς:

  • Εκτός από το επίσημο βιβλίο πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ υπήρχαν και άλλα δύο τα οποία ενημερώνονταν ατύπως. Ωστόσο, όλα περιείχαν διαφορετικά στοιχεία.
  • Είχαν καθιερωθεί παράνομες αναλήψεις από τράπεζες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ
  • Πραγματοποιούνταν διορισμοί χωρίς έγκριση του ΔΣ και χωρίς τις προβλεπόμενες προκηρύξεις

Άρνηση σε κάθε έλεγχο και προσπάθεια για επιβολή της νομιμότητας:

  • Η απερχόμενη διοίκηση αρνήθηκε να προβεί στη διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής του Ταμείου για να μη δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της
  • Η προϊσταμένη Αρχή αρνήθηκε να βάλει ορκωτό λογιστή για τη διενέργεια ελέγχου –μια διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο- και κάλεσε τη νέα διοίκηση να αναλάβει το κόστος της υπηρεσίας του.

Η παρούσα διοίκηση μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε το αδύνατο: έκανε το Ταμείο βιώσιμο!

Απόδειξή μας οι αριθμοί

  • Καταφέραμε μια γενναία ρύθμιση οφειλών για το χρέος της ΔΕΗ που ήταν συμφέρουσα σε κάθε πτυχής της: πολλές μηνιαίες δόσεις οι οποίες μπορούσαν να πληρωθούν και στο τέλος κάθε έτους, σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο από 7,4% στο 4,4% και μπόνους συνεπούς καταβολής.
  • Καταφέραμε μόλις μέσα σε 1μιση χρόνο να ξεχρεώσουμε το 45% των οφειλών μας προς τη ΔΕΗ

Συνέπεια στη διαφάνεια

Προχωρήσαμε σε:

  • Μηχανογράφηση των καρτελών ώστε όλα τα στοιχεία να είναι καταγεγραμμένα και να υπάρχει ψηφιακή πρόσβαση
  • Βεβαίωση όλων των οφειλετών στην εφορία προκειμένου να μη γίνονται διακρίσεις εις βάρος των αγροτών και να αναλάβει και το κράτος την ευθύνη που του αναλογεί

Επιβολή της νομιμότητας

  • Επί των ημερών μας πραγματοποιήθηκε τελικά ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή και πλέον είμαστε σε αναμονή του πορίσματός του.

Η διοίκηση του Γεράσιμου Μακρή έχει στρατηγική και για την επόμενη μέρα του ΤΟΕΒ.

Ύψιστοι στόχοι:

  • Η πλήρης αποπληρωμή του χρέους προς τη ΔΕΗ ώστε το Ταμείο να γίνει ξανά εύρωστο
  • Σε συνεργασία με τις τράπεζες, μια γενναία ρύθμιση των οφειλών των αγροτών που πλήττονται και από την επιδημία του Covid 19
  • Η πλήρης μηχανογράφηση του λογιστηρίου ώστε όλα να είναι ψηφιακά και να μπορούν να ελεγχθούν

Αγρότες, η ενημέρωση, η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι δικό σας δικαίωμα και δική μας υποχρέωση! Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και το επόμενο διάστημα… γιατί αυτό το Ταμείο είμαστε όλοι, αγρότες και διοίκηση!

Ελέγχουμε το παρελθόν, χτίζουμε το παρόν, σχεδιάζουμε το μέλλον!

 Ο πρόεδρος

Γεράσιμος Μακρής





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!