Loading...

Στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου – Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μία επιθετική εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Μεσολόγγι με αποτέλεσμα από το Σάββατο να εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο», επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μια «επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων» τονίζοντας ότι οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες: «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Επίσης κάλεσε τους κατοίκους του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για την περιοχή του Μεσολογγίου

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μία επιθετική εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233 όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49, δηλαδή τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές και θέλω να το τονίσω πως στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές ροές μέσα στην κοινότητα.

Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαραίτητη έγκριση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες χωρίς εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά στις δύο αυτές περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που ισχύει, οι πολίτες καλούνται να συμβαδίσουν με τα παρακάτω μέτρα:

  • Ανοιχτό λιανεμπόριο με click away ή click inside
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
  • Διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στον κωδικό 13033. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους και να αθληθούν σε περιοχές που δεν εντάσσονται στον δήμο κατοικίας τους πλην των Σαββατοκύριακων, όπου δε θα ισχύει η διαδημοτική μετακίνηση.
  • Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 17 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 56.10.
  • Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος
  • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων
  • Επιτρέπεται το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες αλιείς και μόνον για όσους διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033
  • Λειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα
  • Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού
  • Αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων) και των γυμνασίων, παραμένουν ανοιχτά τα λύκεια με self test μαθητών και εκπαιδευτικών
  • Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%
  • Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα κ.ά.

Αναλυτικά τα μέτρα ΕΔΩ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!