Loading...

Χρήστος Βλαχογιάννης: Δεν είναι αυτό το Μεσολόγγι μας…


Μοιραστείτε το άρθρο...

Διασυρμό και όνειδος αποτελεί για το Μεσολόγγι μας η πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική φιέστα του Δημάρχου και μάλιστα σε απ’ ευθείας μετάδοση.

Σκορπίστηκαν αφειδώς αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια τηλεοπτική αθλιότητα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον μεγαλοϊδεατισμό, που του καλλιεργεί η αυλή των ασχέτων, αδίστακτων και άρα επικίνδυνων κολαούζων του. Οι «μετρ» του είδους ήρθαν να ξεβλαχέψουν τους ιθαγενείς, προτείνοντάς μας πολύχρωμα και απαστράπτοντα καθρεφτάκια, με το αζημίωτο φυσικά.

Το Μεσολόγγι δεν είναι μπλέ και κίτρινο ρομποτικό σκοτάδι ούτε drone. Είναι φως! Ακόμα κι οι πιο άσημοι, οι ανώνυμοι καλλιτέχνες, που εμπνεύστηκαν απ’ αυτό και ήρθαν προσκυνητές στον τόπο μας, με φως το αποτύπωσαν στα έργα τους.

Δεν αποτελεί δείγμα για το Μεσολόγγι μια παραπαίουσα χορωδία ούτε μια προχειρομαζεμένη μπάντα. Δεν μπορεί να πιέζονται οι Διευθυντές των συνόλων αυτών, να βουλώσουν τρύπες την τελευταία στιγμή, επειδή έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με τον Δήμο, την στιγμή που τα σύνολά τους λόγω πανδημίας ήταν εκτός λειτουργίας. Έχουν και οι δύο το μουσικό ανάστημα να αρθρώσουν λόγο και άποψη. Ρωτήθηκαν, άραγε, για τις καλλιτεχνικές επιλογές; Μάλλον αγνοήθηκαν επιδεικτικώς κι αυτοί από τους «ειδικούς» ειδήμονες!

Δεν περιποιεί τιμή στην πόλη μας η μετάδοση από την Δημόσια Τηλεόραση ενός υποπροϊόντος, χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση και υπό πολιτική πίεση, όπως διαδίδεται.

Το Μεσολόγγι έχει σκηνοθέτες με εμπειρία και σοβαρά δείγματα δουλειάς. Δεν έχει ανάγκη από ασεβή υβρίδια των πρωινάδικων και της Γιουροβίζιον. Δύο προηγούμενες χρονιές η πόλη μας έχει διαφημιστεί, για πρώτη φορά, στα πέρατα του κόσμου, με τηλεοπτικές μεταδόσεις κόσμημα, με παμμεσολογγίτικη και όχι μόνον συμμετοχή και με ελάχιστα χρήματα, σε σχέση με τα όσα πλήρωσε φέτος η Δημοτική Αρχή. Δεν έχει ανάγκη από ακριβοπληρωμένους τυχάρπαστους, που ψάχνονται «στον αέρα». Γιατί σιωπά στην ύβρι που υφίσταται το Μεσολόγγι μας, ένας εκ των χρισμένων «επιφανών» της επιτροπής του Δήμου, ο πολύπειρος περί τα τηλεοπτικά, Νίκος Αλιάγας; Του άρεσε το προϊόν, αποτελεί διαφήμιση ή δυσφήμιση για την πόλη που λατρεύει; Οι υπόλοιποι «επιφανείς» τι γνώμη έχουν; Ερωτήθηκαν ή μπα; Συμφώνησαν;

Δήμαρχε, Κώστα Λύρο

Πρέπει να απαντήσεις στον λαό που σε εξέλεξε ποιοι είναι αυτοί που εισηγήθηκαν την επιλογή των συγκεκριμένων «εξωστρεφών» καλλιτεχνών; Με ποιές γνώσεις; Πόσα χρήματα πήρε ο καθένας απ’ αυτούς; Μεσολογγίτικες προτάσεις σού έγιναν; Τις άκουσες ή τις έκλεψες και τις έγραψες εκεί που δεν πιάνει μελάνι;

Θα έχεις για πάντα τα θλιβερά πρωτεία να είσαι ο μοναδικός Δήμαρχος, που, στην κορυφαία στιγμή, που το Μεσολόγγι και ο υπόλοιπος κόσμος τιμούν τους υπερήφανους Ελεύθερους Πολιορκημένους, έβαλε πεισματικά απέναντι όλον τον λαό που τον εξέλεξε. Ο μοναδικός, που σύσσωμος ο κόσμος σού γύρισε την πλάτη και πήγε μόνος του να τιμήσει τους προγόνους του, την ίδια ώρα που εσύ έστηνες την προσωπική σου ακριβοπληρωμένη φιέστα, με τα χρήματα των ίδιων των Mεσολογγιτών. Την δική μας βουβή πορεία ακολουθούσε πολυπληθής αστυνομική δύναμη, ενώ αντίστοιχη προστάτευε το δικό σου πριβέ όνειρο από τα μάτια των ενοχλητικών.

Ενέπαιζες με τις παλινωδίες σου για δύο και πλέον μήνες όλους τους Συλλόγους και ταυτόχρονα έβαλες την πόλη μας σε επικίνδυνα επιδημιολογικά μονοπάτια. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως εξαπάτησες με δόλο την Πολιτική Προστασία, εξασφαλίζοντας, κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων, άδεια για 50-60 άτομα και μόνον για το Σάββατο του Λαζάρου. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ευκαιρία να μας τρίψεις στην μούρη την απόφαση της Π.Π. Η Αστυνομική Διεύθυνση, προφανώς σε απόλυτη σύμπνοια μαζί σου και με επιλεκτική ευαισθησία, συνέλαβε τους …κακοποιούς του Ιωσήφ Ρωγών, για 10΄ παράβαση του ωραρίου (ορθώς, κατά το τυπικό μέρος), την ίδια ώρα που εσύ είχες μαζέψει πάνω από 150 άτομα για την δοκιμαστική τού Καψάλη, καθ’ υπέρβασιν του ωραρίου, χωρίς την παραμικρή άδεια. Ή μήπως είχες; Ομοίως το Σάββατο, οι πάνω από 200 ευρισκόμενοι στον Κήπο, που πόζαραν αυτάρεσκα στον φακό (φωτο), δεν ενόχλησαν την Αστυνομία. Αλήθεια, γιατί δεν κατέθεσε στεφάνι η Αστυνομία την νύχτα του Σαββάτου; Θα έκανε κουμπαρά το κράτος, αν μοίραζε τα αναλογούντα πρόστιμα, αλλά… Τι θα έλεγε ο Αρχηγός αν τα μάθαινε αυτά;

Αν τα πληροφορηθεί κι ο καλός σου, Χαρδαλιάς, κι αποφασίσει να μας ξαναβάλει στο προσφιλές «βαθύ κόκκινο», θα φταίμε εμείς οι ανυπάκουοι, που δεν τηρήσαμε τα μέτρα; Επικίνδυνος συνάμα, λοιπόν, προκειμένου να κάνεις «το κομμάτι σου» και να εκφωνήσεις «εξωστρεφή» ακατάληπτο λόγο. Τόσα λεφτά πλήρωσες κι η χρυσοπληρωμένη παραγωγή σου δεν προνόησε ούτε το όνομά σου να γράψει στο κάτω μέρος της οθόνης, ενόσω μιλούσες.

Και μιας και γίνεται πολύς λόγος για την καραμέλλα που σου έχουν κολλήσει περί εξωστρέφειας, να σου θυμήσω πως οι εσωστρεφείς κάτοικοι του Δήμου, που σήμερα δοκιμάζονται, είναι αυτοί που σε εξέλεξαν Δήμαρχο. Σκορπάς τα λεφτά τους σε ανούσιες και πανάκριβες φιέστες, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα. Τις μεγαλοϊδεατικές σου εξωστρέφειες να τις πληρώνεις μόνος σου.

Ως συμμαθητής σου γνωρίζω πολύ καλά τα δύσκολα παιδικά σου χρόνια. Κι αντί το παρελθόν σου αυτό να αποτελεί καύχημά σου, που κατάφερες, δηλαδή, κάτω από τέτοιες συνθήκες να σπουδάσεις, να γίνεις ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με παρουσία στην περιοχή και οικονομική επιφάνεια, ντρέπεσαι γι’ αυτό και επιδιώκεις να το αποτινάξεις. Ζητάς εναγωνίως να γίνεις αυτοκράτορας, με αυλικούς να σε υπηρετούν και να τους διατάζεις.

Θεωρητικώς έχεις άλλα δύο και κάτι χρόνια στο τιμόνι τού Δήμου, αν δεν διαλυθείς εντελώς στον δρόμο. Δεν πρόκειται να σε σώσουν όσα καλά έχεις κάνει μέχρι τώρα. Όπως πας, θα χάσεις το ηθικό πλεονέκτημα, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ σου στις εκλογές. Θα μείνεις με τις «σφουγγαρίστρες» σου, που να είσαι σίγουρος πως θα πηδήσουν πρώτοι από το καράβι. «Παληά μου τέχνη κόσκινο»…

Την παρούσα στιγμή φάνηκες ανεπαρκής, άρα επικίνδυνος για την πόλη σου. Στην παρούσα στιγμή το Μεσολόγγι δεν σε είχε ανάγκη…

Χρήστος Βλαχογιάννης

Καθηγητής Μουσικής
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!