Loading...

Τι (κακά) μαντάτα φέρνει ο κ. πρωθυπουργός στη Μεσοχώρα;


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με αφορμή την εξαγγελθείσα επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε Τρίκαλα και Μεσοχώρα, το Σάββατο 30/1, το Δίκτυο “Μεσοχώρα – Αχελώος SOS”, εξέδωσε την ανακοίνωση που επισυνάπτεται. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Επειδή αγνοούν προκλητικά την προϊστορία του έργου, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη και στους διάφορους τεχνοκράτες και επαγγελματίες αλιείς ψήφων Θεσσαλών ότι:

• Το ΥΗΕ Μεσοχώρας δεν είναι έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

• Η Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία των περιοχών Natura, έχει καταδικαστεί πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το λόγο αυτό.

• Υπάρχει πληθώρα απορριπτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλα τα «σενάρια», που κατά καιρούς επιστρατεύτηκαν.

• Το συγκεκριμένο μοντέλο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας και των αρδευτικών αναγκών της Θεσσαλίας, έχει τεκμηριωθεί ότι είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο.”

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό δεν θα μπορέσουμε να είμαστε κι εμείς εκεί. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι οι Μεσοχωρίτες και οι Μεσοχωρίτισσες θα τον υποδεχθούν «φιλόξενα» και θα του απαντήσουν «καταλλήλως» σε αυτά που θα εξαγγείλει.”

http://mesochora-acheloos-sos.blogspot.com/2021/01/blog-post.html





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!