Loading...

«Η Έξοδος του Μεσολογγίου» αποκτά περίοπτη θέση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων είναι το πλέον κομβικό σημείο της Επανάστασης των Ελλήνων. Γι’ αυτό το λόγο, η Ιερή πόλη του Μεσολογγίου θ’ αποτελέσει την «πεμπτουσία» των δράσεων που διοργανώνει το Πολεμικό Μουσείο, τιμώντας τα 200 χρόνια της ελεύθερης Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Λιάσκος, ο Αντιπρόεδρος Υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης και ο Σύμβουλος Υποστράτηγος Αριστομένης Κράγκαρης που κατάγεται από το Μεσολόγγι, μετέφεραν προς το Δήμαρχο Κώστα Λύρο, την απόφαση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ν’ αφιερώσει την βασική θεματική ενότητα των εορτασμών του, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και την Έξοδο. Αυτό, θα γίνει μέσω μιας πρωτότυπης αναπαράστασης – ενός διοράματος – το οποίο θα βασίζεται στον πίνακα του Θεόδωρου Π. Βρυζάκη «Η Έξοδος του Μεσολογγίου» και θα καταλαμβάνει έκταση περί τα 50 τ.μ.  Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ειδική αναφορά με ανάρτηση στήλης, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των Φιλελλήνων που αγωνίσθηκαν στο όνομα του οράματος της Ελευθερίας των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Πολεμικού Μουσείου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου με ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς όπως είπε στόχος των εορτασμών για το 2021 παραμένει η διάδοση του διαχρονικού μηνύματος της Εξόδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κάθε μέσο και τρόπο. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας – επεσήμανε – γίνεται μέσα από διαδραστικές πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την προβολή ενός παγκόσμιου συμβόλου και της κορυφαίας συνεισφοράς του στον αγώνα για την Ελευθερία. Η δημιουργική αυτή στόχευση μπορεί να υλοποιηθεί με προσήλωση αλλά και συνεργασία, όπως αυτή που σήμερα θεμελιώθηκε μεταξύ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του Πολεμικού Μουσείου και σύντομα θα λάβει επίσημο χαρακτήρα. «Έχουμε υποχρέωση έναντι της νέας γενιάς, να προβάλλουμε την ιστορία μας. Ειδικά δε όταν αυτό γίνεται με βιωματικό τρόπο, έχει την μέγιστη ωφέλεια για τους νέους μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου παρέμειναν επί διήμερο στο Μεσολόγγι προκειμένου να αποτυπώσουν λεπτομέρειες από τους ιστορικούς χώρους και σήμερα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο στο Γραφείο του. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Δασκαλόπουλος. 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!