Loading...

Σε άθλια κατάσταση ο δρόμος προς το Βαλτί!


Μοιραστείτε το άρθρο...

 Κι όμως αυτή είναι η σημερινή κατάσταση του δρόμου που συνδέει έναν από τους μεγαλύτερους κάμπους του νομού, την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Λεσινιώτισσας που επισκέπτονται εκατοντάδες πιστοί και ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια το Βαλτί που προσελκύει εκατοντάδες ψαράδες και κυνηγούς ετησίως!

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται εδώ και χρόνια ο δρόμος από το Λεσίνι (ύψος Αγίου Δημητρίου) μέχρι το Βαλτί, με εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες, κυνηγούς και επισκέπτες της περιοχής να… μαρτυρούν για να προσπελάσουν τις λακκούβες που ιδίως τον χειμώνα γίνονται λασπολίμνες.

Το μεγάλο πρόβλημα με τον δρόμο στο Βαλτί κρατάει χρόνια με αρκετούς που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή να διαμαρτύρονται και να απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις σε Περιφέρεια, Δήμους, ακόμη και σε Βουλευτές του νομού!

Δυστυχώς, καμία Περιφερειακή Αρχή δεν νοιάστηκε, με τους αιρετούς να επιδίδονται σε εφήμερες υποσχέσεις και σε επίρριψη ευθυνών εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη ένας δρόμος που εξυπηρετεί καθημερινά πολλούς πολίτες.

Η πρόσφατη νεροποντή επανέφερε το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων της περιοχής οι οποίοι στέλνουν φωτογραφίες στο iAitoloakarnania.gr κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια πίεσης προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης, με απόγνωση μας μεταφέρουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο έχοντας σπάσει τα αυτοκίνητά τους από την αδιαφορία της Πολιτείας να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των φθορών του δρόμου. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι νιώθουν ξεχασμένοι καθώς βρίσκονται σε μια “γκρίζα” ζώνη στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου που δεν ενδιαφέρονται για το ακριτικό σημείο που αποτελείται από μια μικρή κοινότητα βιοπαλαιστών που δεν αποφέρει μεγάλους αριθμούς ψήφων για να υπολογίζονται κατάλληλα από τις τοπικές ηγεσίες.

Δείτε την σημερινή κατάσταση το δρόμου:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!