Loading...

«Ναυάγιο» με τις αποζημιώσεις του Ιανού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκατοντάδες παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας έμειναν εκτός της αποζημίωσης, παρά τις τεράστιες καταστροφές στις σοδειές τους, και πλέον αποτελεί μονόδρομος δικαίωσης η ένστασή τους που σημαίνει επιπλέον έξοδα παραβόλων χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τις ζημιές του Σεπτεμβρίου.

Σε «ναυάγιο» εξελίχθηκε η πληρωμή αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον «Ιανό», καθώς εκατοντάδες αγρότες και παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας ενημερώθηκαν ότι δεν πληρούν τα ποσοστά αποζημίωσης, παρά τις μεγάλες καταστροφές της σοδειάς τους, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία αυτών να μένουν εκτός.

Όπως μαθαίνουμε, μαζικές είναι πλέον οι ενστάσεις προς τον ΕΛΓΑ Αγρινίου, με τους παραγωγούς να έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες με κατεστραμμένες σοδειές, αλλά και τιμολόγια από όπου διαπιστώνεται τα περσινά κιλά ανά στρέμμα σε αντίθεση με τη φετινή μειωμένη παραγωγή.

Γιώργος Βαρεμένος: «Άνθρακες» οι αποζημιώσεις για τον ΙΑΝΟ

Μηδαμινές είναι οι αποζημιώσεις που έχουν καταλογιστεί από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν πληγεί από τον ΙΑΝΟ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για την περίπτωση της Λάρισας έριξε τις ευθύνες στον εκεί ΕΛΓΑ, στον οποίο καταλόγισε αστοχίες, αδυναμίες και αβελτηρίες.

Για την Αιτωλοακαρνανία ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το να κάνουν οι αγρότες ενστάσεις ενέχει την προοπτική να πέσουν πάλι σε τοίχο αδιαφορίας και να μείνουν τελικά με την ζημιά του δεύτερου παραβόλου που θα πληρώσουν για μια καταστροφή που τείνει να καταλήξει σε αδιέξοδο.

Οι υπέυθυνοι πρέπει να δώσουν μια συγκεκριμένη απάντηση μακριά από την την τακτική της παραπομπής από τον Άννα στον Καϊάφα.

Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Ζητώ συγγνώμη από τους παραγωγούς»

Μιλώντας  στην εκπομπή «Θεσσαλική Γη» και στον εκδότη-δημοσιογράφο Χρήστο Αθανασιάδη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε συγνώμη από δεκάδες παραγωγούς της Θεσσαλίας που αδικήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων πληρωμών αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον «Ιανό».

Συγκεκριμένα, απέδωσε τις αδικίες στην τεχνολογία και στο γεγονός ότι οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την επόμενη μέρα των πλημμυρών, μόνο αυτές ελήφθησαν υπόψη από το περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, χωρίς να γίνει καμία σύσκεψη και να προσαρμοστούν αυτά τα δεδομένα από τις δορυφορικές εικόνες, στα πραγματικά δεδομένα. Και συμπλήρωσε ότι αυτό το πληροφορήθηκε «μετά από πολλές εβδομάδες και αφού είχε γίνει η δεύτερη παρτίδα πληρωμών».

«Δυστυχώς, λόγω αστοχιών, αδυναμιών, αβελτηριών του υποκαταστήματος της Λάρισας», είπε, «δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μία σύσκεψη για να οριοθετήσουν την περιοχή (σ.σ. των ζημιών) ως όφειλαν. Και μετά από εβδομάδες πληροφορήθηκα αυτό που μου παρουσιάσατε. Αυτό πάντως που θα γίνει εντός των ημερών είναι να αποζημιωθούν 100% για τη ζημία που υπέστησαν, παρόλο που δεν πήραν προκαταβολή.

Θα υπάρξουν όμως και μέτρα για τους υπευθύνους. Γιατί όταν η κυβέρνηση βγαίνει μπροστά και διαθέτει όσα χρήματα χρειαζόμαστε και με το παραπάνω, όταν η διοίκηση του ΕΛΓΑ ακολουθεί την κυβέρνηση και αντιστέκεται ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ, τότε εγώ ως πρόεδρος του Οργανισμού εγώ δεν μπορώ να παραμένω αδιάφορος.»
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!