Loading...

Στα «όριά» του το νοσοκομείο του Μεσολογγίου με έναν μόλις κλινήρη ασθενή κορωνοϊού!


Μοιραστείτε το άρθρο...

60 κρούσματα έχει ανιχνεύσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, το οποίο σήμανε «συναγερμό» με έναν μόλις ασθενή του κορωνοϊού εντός του ιδρύματος – Όλοι οι επίσημοι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου.

Στη δημοσιότητα έδωσε η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου τους επίσημους αριθμούς περιστατικών Covid-19 από την αρχή της πανδημίας. Όπως προκύπτει από αυτή, η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου έχει αρχίσει να παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να δοκιμάζει τις αντοχές του σε μια άνιση μάχη με σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Επίσης, αν και ορθά απηύθυνε προ ημερών έκκληση η διοίκηση προς τους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων, εντύπωση προκαλεί ο δραματικός τόνος και ο συνειρμός με «μελλοντική Θεσσαλονίκη», αφού βάσει της νεότερης ανακοίνωσης, σήμερα στην έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μόλις ένας ασθενής θετικός στον κορωνοϊό, με τις περισσότερες περιπτώσεις των 60 κρουσμάτων να εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τις εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις να μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η ανακοίνωση:

Πριν λίγες ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, έκανε έκκληση προς τους συμπολίτες/σσες να τηρούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, ώστε να αποφευχθεί γενικευμένη διασπορά της στην κοινότητα.

Σήμερα δημοσιοποιούμε τους συνολικούς ελέγχους δειγμάτων καθώς και τα θετικά κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί:

  • Οι συνολικοί έλεγχοι από την αρχή (Μάρτιος 2020) της Πανδημίας
    είναι: 2654.
  • Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων είναι: 71.
  • Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων κατά το πρώτο κύμα της
    πανδημίας (Απρίλιος-Αύγουστος 2020) είναι:11.
  • Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων από 1/9/2020 έως και 16/11/2020 είναι:60.

Επομένως παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρή υπόψη από ΌΛΟΥΣ.

Παρόλα αυτά η ποσοστιαία αναλογία λήψης δειγμάτων και θετικών κρουσμάτων παραμένει χαμηλή (2,5%).

Τα κρούσματα έχουν γεωγραφική κατανομή σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Νεοχώρι , Κατοχή, Αιτωλικό, Αγρίνιο και άλλες περιοχές εκτός Αιτωλ/νίας.

Ως προς την ηλικία των θετικών κρουσμάτων έχουμε:

0-17 → 2

18-39→ 29

40-64→ 20

65-80→ 12

>81 → 1

Πέντε (5) δείγματα απροσδιόριστης ηλικίας.

Τέλος εκ των ασθενών: Ένας (1) νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Μ

Δύο (2) διασωληνωμένοι στην Πάτρα

Ένας (1) νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Κατόπιν των ανωτέρων για μια ακόμη φορά σας καλούμε ΌΛΟΙ μαζί να ενεργοποιηθούμε ώστε και το δεύτερο κύμα της Πανδημίας COVID 19 να γίνει γρήγορα παρελθόν.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!