Loading...

Στα «άκρα» η κόντρα Αποστολάκη-Κασόλα στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετά τον ΧΥΤΑ Παλαίρου και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, η έκτακτη επιχορήγηση ποσού 170.000€ από το Υπουργείο  Εσωτερικών  προς τον Δήμο για τις πρόσφατες θεομηνίες, έχει αναζωπυρώσει το πολιτικό κλίμα στη Βόνιτσα.

Η πρώτη ανακοίνωση του Αθανασίου Κασόλα

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 75700/6-11-20 ΑΠΟΦΑΣΗ της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείο Εσωτερικών κυρίας Βαλάτσου, εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 170.000€από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας, με πρόσχημα τις θεομηνίες με κωδικό ΣΑΕ -055. Από όσο γνωρίζουμε όσοι ζούμε εδώ, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή θεομηνίες στον Δήμο Άκτιου – Βόνιτσας και η επίκληση του ανωτέρου λόγου είναι εντελώς προσχηματική και ψευδής. Στον όμορο δήμο Λευκάδας, ο οποίος επλήγη από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο η νότια Λευκάδα και όχι ολόκληρο το νησί. Η κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» δεν έφτασε καν στο δικό μας δήμο, ούτε φυσικά οποιαδήποτε άλλη θεομηνία.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου είναι άκρως προκλητική, με αποτέλεσμα να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ άσκοπα, ενώ περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν χρηματοδοτούνται όπως πρέπει (π.χ. Κεφαλλονιά).
Επιπρόσθετα, δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της αριθμ. 10/7207/7.3.2017 Εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ που καθορίζει τον τρόπο έκτακτης επιχορήγησης με ΣΑΕ 055 .
Προκαλούμε τον κ. Δήμαρχο Άκτιου – Βόνιτσας να αναρτήσει το αριθ. 12905/27.10.2020 έγγραφο και τα από 3.11.2020 και 6.11.2020 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει την παραπάνω χρηματοδότηση.
Πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την απόφαση αυτή χωρίς αυτοψία στις δήθεν πληγέντα Δήμο μας;
Πολιτικές παρεμβάσεις για τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις, εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που τις εισηγούνται και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

ΒΟΝΙΤΣΑ, 10-11-20

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Με ανακοίνωσή του ο κος Κασόλας εγκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών διότι επιχορηγεί, με ποσό των 170.000,00 ευρώ, το Δήμο μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες της προηγούμενης περιόδου και να ληφθούν μέτρα προστασίας για μελλοντικές καταστροφές.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει, ότι η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου λειτουργούν μεροληπτικά και ευνοούν το Δήμο προκειμένου να λάβει αυτή την επιχορήγηση.

Προφανώς για μια ακόμη φορά ο κος Κασόλας αγνοεί βασικά πράγματα.

Η επιχορήγηση δεν αφορά ολόκληρο το Δήμο αλλά μόνο τη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Παρακαλούμε να την διαβάσετε, εκτός και αν, ούτε ο Γενικός Γραμματέας κάνει καλά την δουλειά του.
Δεν επιχορηγήθηκε μόνο ο δικός μας Δήμος, αλλά πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα. Γνωρίζετε ότι επιχορηγήθηκαν και οι Δήμοι Λευκάδας, Μεγανησίου και Ξηρομέρου; Είναι προκλητικές και αυτές οι επιχορηγήσεις ; Ρωτήστε το φίλο μας Δήμαρχο Ξηρομέρου. Εκτός εάν η Πάλαιρος απέχει πολύ από το Μύτικα τον Αστακό και το Μεγανήσι. Μάλλον χρειάζεστε και μαθήματα γεωγραφίας.
Πρέπει να μάθετε κε Κασόλα ότι οι επιχορηγήσεις αυτές έχουν διπλό στόχο. Αφενός να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν και αφετέρου να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μελλοντικών ζημιών. Εσείς θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία, στην εσωτερική οδοποιία, στην κατασκευή νέων φρεατίων, στον καθαρισμό χειμάρρων κ.λ.π; Αν έχετε τέτοια εικόνα δυστυχώς ζείτε αλλού. Είναι πράγματι αδιανόητο, και λυπούμαστε γι αυτό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να έχει τέτοιες θέσεις. Ίσως είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που Δημοτικός Σύμβουλος αρνείται να επιχορηγηθεί ο Δήμος του. Άραγε όλα πρέπει να φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών ;
Δεν έχει ξαναγίνει. Καθημερινά Δήμαρχοι απ΄ όλη τη χώρα δίνουν μάχες για να εξασφαλίσουν κάποια κονδύλια και ο κος Κασόλας λέει όχι , δεν θέλουμε τα χρήματα, δεν θέλουμε τα έργα.

Από την ανακοίνωση του κυρίου Κασόλα μπορεί κάποιος να βγάλει χίλια συμπεράσματα. Ένα θα αναφέρουμε εμείς.

Ευσεβής πόθος του κυρίου Κασόλα είναι να μην γίνει ΤΙΠΟΤΑ στον Δήμο για να εκλεγεί αυτός Δήμαρχος.

Η απάντηση είναι ότι θα γίνουν ΠΟΛΛΑ και Δήμαρχος, με τις απόψεις που έχει, δεν θα εκλεγεί ΠΟΤΕ.

Για την Δημοτική Αρχή
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γεώργιος – Θεόδωρος Αποστολάκης

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!