Loading...

Η σχέση του Έλληνα «εγκεφάλου» της Pfizer με το Μεσολόγγι!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια έντονη ανάμνηση από το Μεσολόγγι έχει ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλάς του κολοσσού Pfizer που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 90%.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας παγκοσμίως, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε το 10ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή και σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έχει διδακτορικό στη Βιοτεχνολογία Αναπαραγωγής από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. 

Ο Δρ. Μπουρλάς ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Pfizer στην Ελλάδα το 1993 στο τμήμα υγείας των ζώων ως τεχνικός διευθυντής. Κατείχε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης σε όλη την Ευρώπη, προτού μετακομίσει στο Κεντρικό Γραφείο της Pfizer της Νέας Υόρκης το 2001.

Ο Αλμπερτ Μπουρλάς είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την Pfizer σε ηγετική θέση στον χώρο των φαρμάκων. Μάλιστα, υπό την ηγεσία του, ο όμιλος έλαβε από την FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) έγκριση για το Ibrance, το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού. 
Το 2020, κατατάχθηκε ως κορυφαίος διευθύνων σύμβουλος της Αμερικής στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων από το περιοδικό Institutional Investor.

Η σχέση του με το Μεσολόγγι

Σύμφωνα με ανάρτηση του Μεσολογγίτη κτηνιάτρου Στάθη Πατσουράκη ο Αλμπερτ Μπουρλάς υπηρέτησε την πατρίδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι κατά την περίοδο ’90-’91 έχοντας γνωρίσει αρκετά καλά τη βραδινή ζωή της πόλης. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πατσουράκης: «Ο Άκης ο Μπουρλάς, ο CEO της Pfizer, ο απόλυτος αρμόδιος για την κυκλοφορία του εμβολίου Covid, τυχαίνει να είναι φίλος, συνάδελφος και παρά 1 έτος συμφοιτητής στο ΑΠΘ. Έχει κάνει εδώ φαντάρος το ’90-’91 και σαν νεοσύλλεκτος τότε δεν μπορούσε να βγαίνει και του έπαιρνα χαριστικές άδειες από το συχωρεμένο φίλο το Χρήστο το Τζουμερκιώτη που ήταν εκείνη την περίοδο Διοικητής στο 2/39 και πηγαίναμε για ποτό στο Memories…».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!