Loading...

Τεράστιες καταστροφές σε Αγρίνιο, Θέρμο και Ορεινή Ναυπακτία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η σφοδρή νεροποντή προκάλεσε υλικές ζημιές,  κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και υπερχειλίσεις ρεμάτων με φερτά υλικά με πολλά αποκλεισμένα χωριά – Θλιβερή επιβεβαίωση για το iAitoloakarnania.gr που δυο μέρες πριν έκανε αναφορά στο εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο του νομού που έχει αφεθεί στη τύχη του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο κυκλώνας “Ιανός” πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο χωρίς μεγάλες πληγές για τον τόπο μας, ωστόσο μια εβδομάδα μετά μια ισχυρή νεροποντή διέλυσε οδικά δίκτυα και περιουσίες, ενώ έθεσε οικογένειες σε κίνδυνο με τα κυριότερα περιστατικά να σημειώνονται σε χωριά του Αγρινίου, του Θέρμου και της ορεινής Ναυπακτίας.

Δήμος Αγρινίου

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στη Στράτου Αγρινίου καθώς έσπασε το ρέμα στα όρια του χωριού με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, δημιουργώντας προβλήματα στη κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής. Επίσης, μεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς την Χούνη, με μηχάνημα να δίνει μάχες για να  ανοίξει ξανά τον δρόμο.

 

 

 

 

 

Στράτο
Χούνη

Δήμος Θέρμου

Τεράστιες καταστροφές και στο Δήμο Θέρμου με τις μεγαλύτερες ζημιές να καταγράφονται στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα.

Δήμος Ναυπακτίας

Η κακοκαιρία έπληξε και τον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας με πολλά προβλήματα να δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο και ανθρώπους να εγκλωβίζονται στα χωριά, Φαμίλα, Πόρος και Ριγάνι. Επίσης προβλήματα σημειώθηκαν στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ριγανίου στο ύψος του χωριού Πιτσινέικα, αλλά και στον συνδετήριο δρόμο της Άνω Χώρας με την Κάτω Χώρα, στο δρόμο από Άνω Χώρα ο οποίος έχει κλείσει με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Περδικόβρυσης-Αμπελακιώτισσας, εντός του χωριού Παλαιόπυργος.

Το iAitoloakarnania.gr έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το οδικό δίκτυο στην ορεινή Ναυπακτία που με τη πρώτη νεροποντή απειλεί ανθρώπινες ζωές που έχουν μάθει να επιβιώνουν μέρες αποκλεισμένοι από τον “έξω κόσμο”. Θυμηθείτε τις πρόσφατες αναφορές μας ΕΔΩ & ΕΔΩ.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Η είδηση θα ήταν να μη πλημμυρίσει το Αιτωλικό που για μια ακόμη φορά δοκιμάστηκε από μια κακοκαιρία που “έπνιξε” τους δρόμους του νησιού. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση που επικρατεί με την πρώτη βροχή και με τους αρμόδιους που ευθύνονται για την εικόνα εγκατάλειψης σε ένα από τα πιο ιδιόμορφα σημεία της χώρας.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!