Loading...

Σε άθλια κατάσταση οι (χωματό)δρομοι στη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μένουνε… σπίτια τους δεκάδες κάτοικοι ορεινών χωριών της Ναυπακτίας, καθώς το επικίνδυνο οδικό δίκτυο τους αποτρέπει να μεταβούν σε αστικά κέντρα!

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το οδικό δίκτυο κυρίως στον ορεινό όγκο της Αιτωλοακαρνανίας (Ναύπακτος, Θέρμο, Ξηρόμερο) αποκόπτοντας την πρόσβαση σε απομακρυσμένα χωριά και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αυτή τη φορά, η καταγγελία πολίτη η οποία συνοδεύεται από ντοκουμέντα αφορά την ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα τους (χωματό)δρομους της Μηλιάς, όπου υπάρχουν επικίνδυνες φθορές στο οδόστρωμα, αλλά και καθιζήσεις που κάνουν τους δρόμους απροσπέλαστους με τους κατοίκους να φοβούνται να ρισκάρουν – όπως τονίζουν – τις ζωές τους με αποτέλεσμα να αποκόπτεται η πρόσβασή τους στις αστικές πόλεις.

Οι εικόνες που ακολουθούν δεν τιμούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εν έτει 2020 παραπέμπουν σε υποανάπτυκτες περιοχές της Ευρώπης και οικισμούς αφημένους στη τύχη τους. Ευτυχώς οι νέοι άνθρωποι που έμειναν στα χωριά τους για να ζήσουν, προσπαθούν με κάθε μέσο να αλλάξουν αυτή την άσχημη εικόνα που επηρεάζει κατά βάση την ποιότητα ζωής, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και τα εισοδήματά τους.

Σε παλιότερο άρθρο, πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα – σύμφωνα με τις καταγγελίες – στην ορεινή Ναυπακτία που εντοπίζετε κυρίως στη διαδρομή Πόρος-Ριγάνι, λουτρά Στάχτης- Σίμος, ενώ στο ορεινό Θέρμο κυρίως η πρόσβαση προς τα χωριά Διπλάτανος, Αργυρό Πηγάδι, Κοκκινόβρυση.

Το iAitoloakarnania.gr δίνει φωνή στους αναγνώστες και δημοσιεύει τις καταγγελίες προκειμένου να φτάσουν στους αρμόδιους και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!