Loading...

Χρήστος Σιάσος: «Το «βασανιστήριο της σταγόνας» βιώνουν… οι Δημότες του Μεσολογγίου»!!!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κάθε καλοκαίρι και ειδικότερα αυτό που διανύουμε, εμείς οι Δημότες του Μεσολογγίου κυριολεκτικά βιώνουμε το «βασανιστήριο της σταγόνας» με τις συχνές διακοπές του νερού σχεδόν από την αρχή του καλοκαιριού.

Σε κάποιες περιπτώσεις η ενημέρωση από την ΔΕΥΑΜ είναι: «κάποιος σωλήνας χάλασε -έσπασε ή σε κάποιο σημείο της οδού Κύπρου το δίκτυο ξηλώθηκε και το επιδιορθώνουν και άλλες τέτοιες δικαιολογίες… όμως, δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση, στο δράμα που περνάμε…».

Κύριοι, εσείς που ασκείτε διοίκηση στο Δήμο Μεσολογγίου, ο αείμνηστος Δήμαρχος Τάκης Παλκογιάννης έφερε το νερό στο Μεσολόγγι για να «ξεδιψάσουμε» και όχι να το στερούμε ή να το σπαταλάμε ασύδοτα.

Είμαστε η μόνη πόλη ίσως σε όλη την Ελλάδα που πληρώνουμε το ακριβότερο νερό και φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εμείς που μένουμε σε όροφο πολυκατοικίας, λέμε το νερό, νεράκι!!! και καθημερινά βιώνουμε το «μαρτύριο της σταγόνας ή κινέζικο βασανιστήριο», όπως λέγεται.

Ο κάθε Δημότης έχει έννομο συμφέρον να διαμαρτύρεται, γιατί, καλείται από τη ΔΕΥΑΜ να πληρώσει ακόμα και υπέρογκα ποσά για «υπερχρεωμένα κυβικά νερού» ακόμα και για κλειστά διαμερίσματα…

Είναι εμπαιγμός προς όλους μας από ανθρώπους που «περιστασιακά» υπηρετούν αυτή την πόλη, να μην έχουμε και τις ανάλογες βασικές υπηρεσίες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι Μεσολογγίτες γνωρίζουν για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ, όπως επίσης γνωρίζουν ότι επιβαρύνονται με το μεγαλύτερο ποσοστό στους λογαριασμούς των, λόγω… λογισμικού έτσι λέγετε τώρα!!! και ότι υπάρχουν Δημότες που δεν πληρώνουν καθόλου νερό και ποτίζουν όχι μόνο τον μπαξέ τους αλλά και τα κηπευτικά τους ακόμα!!!

Πριν καιρό διάβαζα στον τοπικό τύπο ότι κάποιες υπηρεσίες – οργανισμοί ακόμα και ιδιώτες, χρωστάνε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΜ και τα χρέη τους είναι υπέρογκα. Μήπως, λέω μήπως, κύριοι της «αμαρτωλής» αυτής εταιρείας θα πρέπει να «μαζέψετε» αυτά τα χρήματα πρώτα από τις υπηρεσίες και μετά να «κυνηγάτε» τους συμπολίτες σας για μερικά ευρώ οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δέχονται μεγάλη οικονομική αιμορραγία – εξαθλίωση;

Αυτό είναι μία πράξη δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτη. Έλεος πια… δυστυχώς, βαδίζετε και εσείς στα αχνάρια της εισπρακτικής πολιτικής!!! και παράλληλα της ταλαιπωρίας μας.

«Διαλύστε» κάθε αμφιβολία από τον καταναλωτή Δημότη Μεσολογγίου τη συμπεριφορά σας απέναντι στο υπέρτατο αγαθό, το νερό, ΜΗΝ του το στερείτε, μην τον βασανίζετε ρίχνοντας στο κούτελο του ανά διαστήματα σταγόνες νερού… δώστου συνεχή και ικανή ροή νερού στο σπίτι του, στο διαμέρισμά του, έχει οικογένεια, έχει ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, υπάρχουν κοινωφελής δραστηριότητες, ιατρεία και άλλα πολλά. Το νερό είναι είδος πρώτης ανάγκης… Μην μας πάτε στα χρόνια της Ιεράς Εξέτασης… Ελπίζω να έγινα κατανοητός… Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!

Χρήστος Γερ. Σιάσος

Καθηγητής
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!