Loading...

Το λιμάνι του Αστακού θα… ανασάνει ξανά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού υλοποιεί ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH και τον Δήμο Ξηρομέρου.

Για τον λόγο αυτό έγινε δημόσια παρουσίαση-ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη περιβαλλοντική δράση που θα καθαρίσει τον βυθό του λιμανιού από καρέκλες, ελαστικά, πινακίδες και άλλα μπάζα με στόχο την προστασία της Θαλάσσιας Οικολογικής Ζωής και γενικότερα του Περιβάλλοντος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών:

Πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών πραγματοποίησε μια ανοιχτή συγκέντρωση (μετά από κάλεσμα) στον Αστακό, σε χώρο που μας παραχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (και ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο Λευτέρη Μάντζαρη όπως και τους εργαζομένους που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν) με σκοπό την ενημέρωση των προσκεκλημένων (φορέων και φυσικών προσώπων) για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να συνεργαστεί με την εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH .. Εν συντομία ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από εθελοντές (δύτες και βοηθητικό προσωπικό) η οποία επιδίδεται σε καθαρισμούς βυθών λιμανιών (έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στην δράση της, καθώς και περισυλλογή των αποβλήτων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας , σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ξηρομέρου( ο οποίος δια του Δημάρχου έκανε αποδεκτό το αίτημα μας και θα το φέρει σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου) τις κρατικές υπηρεσίες (Λιμεναρχείο. Αστυνομικό τμήμα) τον Κλήρο αλλά και τους διαφόρους φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας (αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, εθελοντικές ομάδες,) έχει ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό . ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ (που θα μας δοθεί από την τριήμερη παραμονή της ομάδας στον Αστακό) να καθαρίσουμε επιτέλους το λιμάνι μας , ένα λιμάνι που πιθανόν στα 100 τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η ανάλογη δραστηριότητα (πέραν από κάποιες ολιγόωρες παρεμβάσεις ιδιωτικού φορέα αλλά παρέμειναν ατελέσφορες).

Από πλευράς Δ.Σ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρός Χρ Μπόνης , ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νικολάου και το μέλος του Δ,Σ Δημήτρης Παπαναστάσης. Μετά την αναλυτική ενημέρωση και τις απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν, παρουσία όλων των προσκεκλημένων, παρουσιάσαμε δυο βίντεο της ομάδας όπου απεικονίζεται το τεράστιο έργο που επιτελούν (βίντεο από τις δράσεις τους στην Πάρο, Σύρο, Νίσυρο)

Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα έχει αναπτύξει πλούσιο οικολογικό έργο και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με πάνω από 150 συνεργάτες της σε όλα τα νησιά. Είναι μάλιστα τόσο περιζήτητη που έχεις περιορίσει τις δράσεις της σε κάθε τόπο που προσκαλούνται σε ένα μόνο τριήμερο (3ημερο) για να τις δίνεται ο χρόνος να εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις και τα αιτήματα.

Στην ενημέρωση (αυτή) παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Κατσαουνη οι αντιδήμαρχοι Κώστας Μπαμπουρης, Βασίλης Πολυζος, η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Ταπραντζη, , ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου αρχιμ. Δαβίδ, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείο Αστακού, ο επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής, η αναπληρωτής πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αστακού αλλά παράλληλα και εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας εθελοντικής ομάδας Αστακοί Χρυσούλα Δρακα-Ντινου,ο προεδρος του Συλλόγου Χοβολιωτων Γιώργος Βασιλας , ο πρ, Υπουργος Δημήτρης Στρατουλης όπως και ένας ορισμένος αριθμός Αστακιωτων που ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για την συγκεκριμένη δράση. Επίσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΜΜΕ(είτε λόγω της καταγωγής τους με άμεσο η έμμεσο τρόπο, είτε λόγω συγγένειας, όπως ο Δημήτρης Γκολιας (δημοσιογράφος πολλά χρόνια στην εφημ Αδέσμευτος Τύπος (μέχρι και την οριστική διακοπή της ) αλλά και με πολλά χρόνια στην πλάτη στο ραδιόφωνο του ALPHA 989 με καθημερινή πρωινή εκπομπή, ο Γιώργος Γεραφεντης επίσης με πολλά χρόνια Αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ και ο Κώστας Ασημακοπουλος (με πλούσιο ρεπορτάζ χρόνια στον ΠΗΓΑΣΟ και εν συνέχεια στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ (Φυσικά η προσωπική αναφορά στους εκπροσώπους του τύπου έχει λόγους ….σκοπιμότητας!!!!!!)

Δυστυχώς περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή και από τους υπόλοιπους συλλόγους αλλά και δημοτικούς Συμβούλους .Θεωρούμε ότι η απουσία τους δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, διότι η δράση μας δεν έχει ούτε χρώματα παραταξιακά ούτε πολιτικά!!!. Ευελπιστούμε στην συμμετοχή τους, όταν καθοριστεί η τελική ημερομηνία (εντός του επόμενου μίνα αν όλα πάνε καλά) , η όποια(συμμετοχή τους) έστω και με ελάχιστη προσφορά , θα συμβάλλουν και θα συμβάλλουμε όλοι αφ ενός μεν στον καθαρισμό του λιμανιού, αφ ετέρου θα προσπαθήσουμε(πάλι όλοι μαζί) να περάσουμε την οικολογική και περιβαλλοντολογική συνείδηση στην πράξη -Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσουμε από τον Σύλλογο Δασκάλων και τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων , μια μέρα , μέσα στο χρονικό όριο της παραμονής τους και κατά την διάρκεια της δράσης, να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο όπου οι φίλοι της ομάδας θα τους μυήσουν στην περιβαλλοντολογική και οικολογική πράξη , ούτως ώστε να αποβάλλουν την κακή συνήθεια να πετούν ότι είναι(η οτι θεωρειτε) άχρηστο στην Θαλασσα!!!
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!