Loading...

«Ζούγκλα» από χόρτα και σε πλήρη εγκατάλειψη ο Βιολογικός Καθαρισμός Οινιάδων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στις Οινιάδες, η οποία είναι παρατημένη στην τύχη της, δεν λειτουργεί βάσει των κοινοτικών οδηγιών με αποτέλεσμα να αποτελεί μια περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα για τις Οινιάδες.

Αρκετή σκόνη σήκωσε η ανάδειξη του θέματος έπειτα από την ανακοίνωση του Σωματείου «Acheloos Grow Up» με τίτλο SOS: Περιβαλλοντικό έγκλημα στις Οινιάδες με τις πλάτες των αιρετών, στην οποία γίνεται λόγος ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Οινιάδων δεν λειτουργεί όπως προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες για την εγκατάσταση βιολογικών καθαρισμών και συντελείται με την ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Αρκετοί κάτοικοι – οι οποίοι αναμένουν επίσημη ενημέρωση από τους αρμοδίους – εξέφρασαν την απόγνωσή τους δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικούς εξ αυτών να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να αποτυπώσουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, πρόκειται για μια «ζούγκλα» από χορτάρια της εποχής που αποδεικνύουν ολοφάνερα ότι τουλάχιστον για δυο μήνες δεν έχει επισκεφθεί κανένας υπεύθυνος την εγκατάσταση. Άλλωστε όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ο μηχανισμός δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα λύματα να εκρέουν ανεπεξέργαστα νεκρώνοντας όλη τη ζωή μέσα στον ποταμό (ψάρια, φυτά) λόγω έλλειψης οξυγόνου και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων λόγω των πολλών εντόμων και της δυσωδίας στην περιοχή.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο όπως τις κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!