Loading...

Οι προτάσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Go Nafpaktia» για την τόνωση τουρισμού και οικονομίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τις δικές της προτάσεις για το αύριο της Ναυπακτίας και το πώς το τουριστικό προϊόν της περιοχής θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο καταθέτει η ΚΟΙΝΣΕΠ «Προβάλλω τη Ναυπακτία».

Στην επιστολή της προς το δήμο αναφέρει αναλυτικά:

«Κε Δήμαρχε

Σε απάντηση στο κάλεσμά σας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό, για συνδιαμόρφωση σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΄΄Προβάλλω τη Ναυπακτία΄΄ , ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας, καταθέτει δημόσια τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις:

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, μετά από το παρατεταμένο lock down, λόγω της πανδημίας. Ως επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο του Τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, ξέρουμε τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Ο κλάδος μας είναι βέβαιο ότι θα υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.

Όμως αυτός ήταν ο κλάδος που μέχρι σήμερα ΄΄έβαζε πλάτη΄΄ για να στηρίξει την τοπική οικονομία είτε μέσα από την προσφορά εργασίας σε συμπολίτες μας, είτε μέσα από την στήριξη της ντόπιας αγοράς είτε μέσα από την τεράστια συνεισφορά στο ΑΕΠ της πόλης μας σε εισερχόμενο χρήμα. Ήρθε η ώρα, η τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα να το ανταποδώσουν.

Οι συνθήκες άλλαξαν και η τράπουλα μοιράζεται πάλι από την αρχή. Είναι προφανές ότι το φετινό καλοκαίρι όλοι οι προορισμοί σε όλη την Ελλάδα, θα στοχεύσουν στον εγχώριο τουρισμό, κάτι που επιβάλλεται να κάνουμε και εμείς δίνοντας έμφαση σε συμπολίτες μας, που οι διακοπές στη Ναυπακτία αποτελούν για αυτούς την σίγουρη επιλογή.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι ΄΄το χρήμα να μείνει στην πόλη μας΄΄. Ο καθένας (Δήμος, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, πολίτες) πρέπει να αναλάβει και να επαναπροσδιορίσει τις ευθύνες του, αν θέλουμε να ξανασηκωθούμε όρθιοι. Στα πλαίσια αυτά επιχειρούμε να βάλουμε κάποιους στόχους, κάποιες δεσμεύσεις, που αν τηρηθούν, σίγουρα θα βοηθήσουν τον κοινό αγώνα. Κάποιες πρώτες προτάσεις μας απεικονίζονται στο παρακάτω γράφημα :

Ειδικότερα για την καμπάνια “Μένουμε Ναύπακτο – Μένουμε Ναυπακτία“, η οποία πρέπει να γίνει άμεσα από επαγγελματίες συμπολίτες μας (πιθανόν και κάποιους ηθοποιούς που κατάγονται από την περιοχή), πρέπει να εστιάσουμε και να προβάλλουμε τα εξής:

  • Η Ναυπακτία είναι ένας προορισμός που φθάνεις οδικώς με το Ι.Χ. σου, χωρίς να συνωστίζεσαι σε λιμάνια, αεροδρόμια κλπ
  • Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από την πόλη μας (Ρίο)
  • Ο Δήμος να χρηματοδοτήσει την λήψη τεστ ανίχνευσης του ιού σε συγκεκριμένους εθελοντές συμπολίτες μας (150 άτομα;;;) που θα επιλεχθούν με γεωγραφικά και εργασιακά κριτήρια, επικεντρώνοντας σε άτομα που θα έχουν μεγάλη επαφή με κόσμο. Τα τεστ θα επαναλαμβάνονται στα ίδια άτομα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται. Αν τα τεστ είναι αρνητικά θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας. Αν κάποιο τεστ βγει θετικό θα είναι πολύ πιο εύκολο να ιχνηλατηθεί και να απομονωθεί ο ιός.
  • Ενίσχυση των τοπικών υποδομών ώστε να δυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Ειδικότερα:
    – Καταγραφή και παρουσίαση της τεράστιας ακτογραμμής που διαθέτουμε, των οργανωμένων παραλιών, με έμφαση στην δυνατότητα κολύμβησης με ασφαλείς αποστάσεις, χωρίς συνωστισμό
    – Προβολή του δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην ορεινή Ναυπακτίας ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, υπερβολικά αραιοκατοικημένος (το μειονέκτημα πρέπει να το κάνουμε πλεονέκτημα).
  • Συνεργασία με την Ο.ΣΥ.Ν. (Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας), και άλλες αντίστοιχες δομές, για να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους απόδημους συμπολίτες μας, καλώντας τους για διακοπές στη Ναυπακτία.
  • Ενίσχυση της υπηρεσίας ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄. Με το πιθανό σενάριο οι ηλικιωμένοι να βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς καραντίνας είναι πιο λογικό και ανθρώπινο και για τους ίδιους, να επανέλθουν στη πόλη και στα χωριά. Αυτό προϋποθέτει όμως κατάλληλες δομές που θα τους παρέχουν τα απαραίτητα.
  • Θέσπιση κάποιου είδους ανταποδοτικού bonus σε όσους επιλέξουν να παραθερίσουν ή ακόμα και να καταναλώνουν στην περιοχή μας.
  • Όλες οι εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές να πραγματοποιηθούν στα όρια του Δήμου Ναυπακτίας, άλλωστε δεν υστερούμε σε τίποτα από άλλους προορισμούς
  • Δημιουργία τουριστικού πακέτου σε συνδυασμό με στοχευμένες προσφορές από τους επαγγελματίες της περιοχής για την προσέλκυση εγχώριου τουρισμού.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν άμεσα για να μπορέσουμε να έχουμε μερίδιο στο τουριστικό πακέτο που δυστυχώς φέτος θα είναι πολύ σύντομο.

Παράλληλα σας αποστέλλουμε τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που κάναμε, σε επαγγελματίες του Τουρισμού στον Δήμο μας. Μέσα από την έρευνα επιχειρούμε μια πρώτη καταγραφή της ζημιάς που θα υποστούμε για το τρέχον έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Επίσης μέσα από την έρευνα αποτυπώνεται η τεράστια συμβολή των τουριστικών επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία και στην απασχόληση

Τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα εστιάζονται σε μια φράση: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!

Ελπίζουμε σε δεύτερο χρόνο, μετά την συλλογή όλων των προτάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς, να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα για την επίτευξη κοινής πολιτικής και συνεργασίας. Σας ευχαριστούμε για το κάλεσμα».

Για την ΚΟΙΝΣΕΠ “Προβάλλω τη Ναυπακτία”





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!