Loading...

Ξεσηκωμός στο Μεσολόγγι με την επικείμενη άφιξη μεταναστών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο πόδι βρίσκεται το Μεσολόγγι τις τελευταίες ώρες μετά και την πληροφόρηση για φιλοξενία 250 μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης – Προ τετελεσμένου γεγονότος βρέθηκαν δημοτική αρχή, φορείς και πολιτεία που κλείνουν την… πόρτα στους μετανάστες!

Συγκεκριμένα, μετά την πληροφόρηση του ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λύρος προέτρεψε Δημοτικούς Συμβούλους, φορείς και πολίτες να συγκεντρωθούν στην είσοδο της πόλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προμελετημένη απόφαση. Μάλιστα, στην πύλη τοποθετήθηκε συμβολικά ένα απορριμματοφόρο του Δήμου δείχνοντας ότι η… πόρτα του Μεσολογγίου είναι κλειστή για τους μετανάστες.

Αυξημένη είναι η ανησυχία των πολιτών και στο διαδίκτυο με την πληροφορία που διαχέεται τις τελευταίες ώρες δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού με αποκορύφωμα τα 150 κρούσματα σε ξενοδοχείο του Κρανιδίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία του ερχομού των μεταναστών έγινε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ οι μετανάστες έρχονται από ελεγμένες δομές από τον κορωνοϊό και θα μεταφερθούν κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου και θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι για μικρό διάστημα.

Πάντως ξεκάθαρη είναι η θέση του Δημάρχου κ. Λύρου ο οποίος εξαρχής δηλώνει ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει αποδεκτό και ότι θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή της εγκατάστασης των μεταναστών.

Έντονες πιέσεις σε γαλάζιους βουλευτές

Μεγάλη είναι η πίεση και η κριτική που ασκείται στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας καθώς η ενέργεια αυτή της μεταφοράς των μεταναστών βαραίνει την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μοταράκη στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά και την αντίθεσή του στην εγκατάσταση μεταναστών στο Μεσολόγγι. Μάλιστα σε ενημέρωση προς τον Δήμαρχο τόνισε ότι η συμπεριφορά του υπουργού θεωρείται απαράδεκτη και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια σημειώνοντας«αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει».

Επίσης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός βρίσκεται σε επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μην έρθουν και άλλοι μετανάστες στο Μεσολόγγι.

Φθορές στο ξενοδοχείο

Κροτίδες και αντικείμενα στην είσοδο του ξενοδοχείου, στο οποίο φέρεται ότι θα φιλοξενηθούν μετανάστες, έριξαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης (22/4) προκαλώντας φθορές. Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να αποτρέψουν παράλληλα μαζικές συγκεντρώσεις λόγω και των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έως αργά το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο, ενώ από αύριο Πέμπτη (23/4) αναμένονται να οργανωθούν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην προμελετημένη φιλοξενία μεταναστών.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!