Loading...

«Άμεση επέμβαση» για το οδικό δίκτυο των δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετά από σειρά δημοσιευμάτων του iAitoloakarnania.gr για τους δρόμους-σκοτώστρες σε ορεινό Θέρμο και ορεινή Ναυπακτία, ήρθε επιτέλους η υπογραφή σύμβασης έργου για τη «θωράκιση» του οδικού δικτύου των δύο Δήμων.

Θυμηθείτε τα άρθρα-καταγγελίες:
Κραυγή απόγνωσης για το οδικό δίκτυο από το Ριγάνι Ναυπακτίας, 29 Σεπ 2019
Εικόνα εγκατάλειψης στους (χωματό)δρομους του Θέρμου και της ορεινής Ναυπακτίας, 20 Σεπ 2019

Σε υπογραφή σύμβασης για την «Αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας περιοχών Δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου» μέχρι και το 2021, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, προχώρησε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το έργο αποσκοπεί στη «θωράκιση» του οδικού δικτύου των δύο Δήμων, καθώς ουσιαστικά μέσω αυτού ενεργοποιείται ένας μηχανισμός άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης ζημιών και βλαβών που μπορεί να ανακύψουν για οποιονδήποτε λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, και με βάση τη σύμβαση, ο ανάδοχος υποχρεούται εντός 48 ωρών από την ειδοποίησή του από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία, να επεμβαίνει και να εκκινεί άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης που του ζητούνται. Επίσης, κάθε αποκατάσταση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα μέρες από τη λήψη της εντολής της Υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά το είδος των εργασιών, αυτές αφορούν κυρίως σε:

  • Άρση καταπτώσεων από κατολισθήσεις πρανών.
  • Διάνοιξη τάφρων απορροής όμβριων.
  • Ανακατασκευή τεχνικών που έχουν αστοχήσει ή επείγουσα κατασκευή τεχνικών όπου παραστεί ανάγκη.
  • Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακών δρόμων.
  • Αποκαταστάσεις τμημάτων ασφαλτοτάπητα.
  • Στηθαία ασφαλείας, οριοδείκτες, τοποθέτηση πινακίδων και διαγραμμίσεις για την άρση της επικινδυνότητας των επαρχιακών δρόμων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!