Loading...

Ο Αγρινιώτης Νεκτάριος Φαρμάκης νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με θριαμβευτικό τρόπο και με μεγάλη διαφορά εκλέχθηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ως νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, σαρώνοντας ιδιαίτερα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας 

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ο μεγάλος νικητής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο νέος Περιφερειάρχης συγκέντρωσε το 56,54% και 168.431 ψήφους στο σύνολο της Περιφέρειας, έναντι 43,46% και 129.467 ψήφων του Απόστολου Κατσιφάρα. 

«Σάρωσε» στην Αιτωλοακαρνανία

Πολύ υψηλά ποσοστά συγκέντρωσε στην Αιτωλοακαρνανία ο Αγρινιώτης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος έφτασε το 65,28% και 65.877 ψήφους, έναντι 34,72% και 35.030 ψήφους στον Απόστολο Κατσιφάρα που συνετρίβη στον μεγαλύτερο νομό της Περιφέρειας.

Νεκτάριος Φαρμάκης: Νέα εποχή, η θητεία μας θα είναι για όλους

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή», τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε στο εκλογικό του κέντρο στην Πάτρα, λίγη ώρα αφότου ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα των εκλογών του β’ γύρου.

Όπως πρόσθεσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, «η νίκη δεν είναι προσωπική, δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, ούτε καν σε λίγους ή μερικούς, ανήκει σε όλους, ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν.»

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε», συμπληρώνοντας ότι «η δική μας θητεία θα είναι για όλους.»

Πάρτι στο Αγρίνιο

Στο εκλογικό κέντρο του Νεκτάριου Φαρμάκη, στο Αγρίνιο, επικρατούσε γιορταστικό κλίμα μετά την επιβεβαίωση της νίκης. Αρκετοί συνοδοιπόροι του συνδυασμού, αλλά και στενοί φίλοι του Αγρινιώτη δικηγόρου έσπευσαν για να τον υποδεχθούν και να τον αποθεώσουν για την μεγάλη νίκη του.

Αποδοκιμασία για τον υποψήφιο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ήττα του Απόστολου Κατσιφάρα, τον οποίο στήριξε το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον γαλάζιο υποψήφιο Νεκτάριο Φαρμάκη δεν είναι απλά μια νίκη για την Νέα Δημοκρατία.

Θεωρείται και μια ήττα προσωπικά για τη Φώφη Γεννηματά, αφού έριξε όλο της το βάρος για την εκλογή του εκλεκτού της Χαριλάου Τρικούπη και περιόδευσε σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα για να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, μαζί μάλιστα με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θεωρείται όμως και μια μεγάλη ήττα και για την στρατηγική της σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ- που εκτιμάται οτι εξυπηρετεί η αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά- αφού ο Απόστολος Κατσιφάρας όχι απλά υποστηρίχθηκε από την Κουμουνδούρου. Εφτιαξε ενα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν όλα τα τοπικά στελέχη της ριζοσπατικής αριστεράς, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξει κόντρα με τα τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Στελέχη που στήριξαν τον αντάρτη υποψήφιο του Κινήματος Κώστα Σπηλιώπουλο.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!