Loading...

Τα τέσσερα «γιατί» του Φώτη Σκληρού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη, Φώτης Σκληρός απαντά σε τέσσερα «γιατί» και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του, τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος αλλά και η παράταξη θα πρέπει να αποτελέσουν επιλογή των ψηφοφόρων.

Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Είναι γνωστό ότι η  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν «βλέπει» μόνο κράτη αλλά και Περιφέρειες. Οι Περιφέρειες με ώριμες μελέτες μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα για υποδομές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Ειδικά η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να εστιάσει σε αυτό το κομμάτι, να τονωθεί  η οικονομία της και να ανοίξουν θέσεις εργασίας, για να σταματήσουν να φεύγουν από τον τόπο τους οι νέοι άνθρωποι και να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Για αυτόν το λόγο έθεσα υποψηφιότητα για πρώτη φορά το 2010 για να εκπροσωπήσω τον τόπο μου με τον υποψήφιο τότε Περιφερειάρχη, τον σημερινό Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, όπου οι 5.500 χιλιάδες συμπολίτες μας Αιτωλοακαρνάνες με τίμησαν με την ψήφο τους, τους οποίους ευχαριστώ για μία ακόμα φορά θερμά. Δυστυχώς  τότε επικράτησε  ο λαϊκισμός του «λεφτά υπάρχουν» με τα αρνητικά αποτελέσματα που βλέπουμε τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο. Αυτή τη φορά, θέλω να συμβάλλω σε  επίπεδο της Περιφέρειας ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2010.

Γιατί η επιλογή σας είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος;

Είναι σημαντικό για την Αιτωλοακαρνανία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να εκλέξει κάποτε Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη  μιας και είναι η πιο αδικημένη Περιφερειακή Ενότητα στη Δυτική Ελλάδα.  Όλοι  οι Αιτωλοακαρνάνες θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη και ο μοναδικός σε αυτές τις εκλογές, είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης. ‘

Ωστόσο, δεν είναι φυσικά αυτός ο μόνος λόγος που επέλεξα να συμπορευτώ μαζί του στις επερχόμενες  Περιφερειακές Εκλογές .Με  το Νεκτάριο Φαρμάκη  υπήρξαμε συνυποψήφιοι στις Περιφερειακές του 2010,όπου  τότε εξελέγη Πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος. Έκτοτε έχει εδραιωθεί μεταξύ μας  μια σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Είναι νέος, επιστήμονας, άφθαρτος, με όραμα, με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Εκφράζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της νέας γενιάς και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένας άξιος Περιφερειάρχης!

Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Φώτη Σκληρό;

Δεν θα ήθελα να υποδείξω στους Αιτωλοακαρνάνες  να ψηφίσουν μόνο τον Φώτη Σκληρό, αφού το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από 24 άξιες και άξιους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους. Η καθεμία και ο καθένας  από εμάς έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Όσον με αφορά, κατάγομαι, ζω και εργάζομαι στην Αιτωλοακαρνανία και συναναστρέφομαι καθημερινά με ανθρώπους του μόχθου  και της βιοπάλης.

Ως εκπαιδευτικός είμαι πολύ κοντά στη νέα γενιά, αρχικά μέσα από  την Ιδιωτική και Τριτοβάθμια και στη συνέχεια την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και  βιώνω διαχρονικά  τα προβλήματα των νέων. Μεγαλώνω  και εγώ μαζί τους αφού οι πρώτοι μου μαθητές είναι τώρα πλέον επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επαγγελματίες, οικογενειάρχες. Κατάγομαι από φτωχή, αγροτική οικογένεια και  δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πιστεύω ότι με ήθος, κουλτούρα συνεργασίας,  εργασία και διαρκή αγώνα μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Γιατί «Όλα από την αρχή» στη Δυτική Ελλάδα;

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι από τις πιο παραμελημένες Περιφέρειες σε απορρόφηση κονδυλίων, έργα υποδομής και ανάπτυξης, με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Με απαρχαιωμένες πολιτικές, συμπεριφορές και μπαλώματα, δυστυχώς, είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε τον τόπο μας ουραγό στους αναπτυξιακούς δείκτες να φτωχαίνει και να υποβαθμίζεται διαρκώς. Ιεραρχώντας τα προβλήματα και υλοποιώντας τα έργα υποδομής, αξιοποιώντας την ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική μας θέση σε συνδυασμό με το φυσικό μας πλούτο, ενισχύοντας την αγροτική οικονομία αλλά και αναδεικνύοντας  τουριστικά τον τόπο μας οραματιζόμαστε την περιοχή μας ως σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια!    Άρα  το μοντέλο αυτοδιοίκησης  χρειάζεται επανεκκίνηση και  να αναδομηθεί σε όλα τα επίπεδα ξανά  κάνοντας « όλα από την αρχή».

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!