Loading...

Το Μεσολόγγι αποκτά Αρχαιολογικό Μουσείο!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ξενοκράτειο κτίριο του Μεσολογγίου το οποίο θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η εγκατάσταση του εργολάβου έγινε και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η υλοποίηση του νέου Μουσείου.Το έργο περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου-Αιτωλικού από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και χρηματοδοτείται με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στο χώρο θα φιλοξενούνται και θα αναδεικνύονται αρχαιολογικά ευρήματα που τα τελευταία χρόνια ήρθαν στο φως κατά την εκτέλεση έργων υποδομής στο νόμο μεταξύ αυτών και της Ιόνιας Οδού.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας.

Σε δήλωσή του για την έναρξη εργασιών του νέου αρχαιολογικού μουσείου, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος αναφέρει:

«Ένα όνειρο για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γίνεται πραγματικότητα. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών από το Δήμο και την υποβολή τους για ένταξη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο που θα στεγασθεί στο Ξενοκράτειο κτήριο μετά την πλήρη αναμόρφωσή του. Στην ολοκλήρωσή του το Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ένα πραγματικό «στολίδι» για την πόλη, που θα στεγάσει ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού της. Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου έχει παρελθόν, παρόν και δυναμικό μέλλον. Ότι γίνεται σήμερα, είναι αφιερωμένο στις επόμενες γενιές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προϊσταμένους κυρία Ολυμπία Βικάτου (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας) και Γεώργιο Παπανδρέου (Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου), για την άριστη συνεργασία και την επίσπευση των εργασιών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Προχωράμε υλοποιώντας το έργο μας».




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!