Loading...

Παναιτωλικός: 93 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον αθλητισμό!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Συμπληρώθηκαν 93 χρόνια από την ίδρυσή του ιστορικού σωματείου της Αιτωλοακαρνανίας – Χρονιά ορόσημο με το βλέμμα στις θέσεις της Ευρώπης και το όραμα για ένα γήπεδο-κόσμημα στο Αγρίνιο!

Ο Παναιτωλικός γιορτάζει σήμερα (9/3) τη συμπλήρωση 93 χρόνων από την ίδρυσή του, με την ΠΑΕ της ομάδας του Αγρινίου να εκδίδει την αντίστοιχη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, γίνεται αναφορά σε κομβικά σημεία της ιστορίας της ομάδας, ενώ τονίζει «να κάνουμε τον Παναιτωλικό μας ακόμα πιο δυνατό»!

Αναλυτικά:

«Σήμερα ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. συμπληρώνει 93 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσής του! Από τις 9 Μαρτίου 1926 που εγκρίθηκε το καταστατικό του και άρχισε η πορεία του στο χρόνο…

Για 93 χρόνια διαρκώς προσφέρει στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνία. Με μοναδική φιλεκπαιδευτική δράση για αθλητικό Σύλλογο. Πιστός σε αρχές και αξίες που τον κάνουν ξεχωριστό. Με σταθερή πορεία και διάρκεια. Με επιτυχίες, διακρίσεις και -κυρίως- περηφάνια. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο και έγινε ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Γιορτάζει (και) τα εφετινά γενέθλια έχοντας σταθεροποιηθεί στις κορυφαίες θέσεις του Ελληνικού αθλητισμού αλλά και στη συνείδηση – εκτίμηση του κόσμου. Οφείλουμε στους ιδρυτές του και όσους τον υπηρέτησαν πιστά, να δώσουμε μεγαλύτερη προοπτική στο όραμά τους. Να κάνουμε τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ μας ακόμα πιο δυνατό!»

Το όραμα για ένα γήπεδο… παλάτι!

Την προσεχή Τρίτη (12/3) το βλέμμα των διοικούντων, αλλά και των φίλων της ομάδας του Αγρινίου είναι στραμμένα προς την Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί όπου αναμένεται η πλειοψηφία να δώσει θετική ψήφο στην έγκριση προτάσεων για την ένταξη μιας σειράς από έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη χρηματοδότηση!

Κι αν αναρωτηθεί κανείς σε όλο αυτό που έχει θέση ο Παναιτωλικός, η απάντηση είναι απλή. Ένα από τα έργα που βρίσκονται στην σχετική λίστα έχει να κάνει με την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγρινίου.

Όσοι γνωρίζουν την έδρα των «κυανοκίτρινων» είτε έχοντας βρεθεί σε αυτή, είτε έχοντας παρακολουθήσει αγώνες από την τηλεόραση κάνουν λόγο για ένα άκρως «ζεστό ποδοσφαιρικό γήπεδο», το οποίο αναμένεται να γίνει ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα όταν γίνουν πράξη και τα πλάνα που εδώ και καιρό σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς έχουν κάνει οι διοικούντες τον σύλλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta τρεις είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα βαδίσουν στον Παναιτωλικό και θεωρούν πως όταν ολοκληρωθούν το γήπεδο θα είναι ένα… κόσμημα όχι μόνο για τον νομό και τον σύλλογο, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  • Ο πρώτος άξονας αφορά την «μικρή εξέδρα». Αυτή δηλαδή που έχει ως πρώτη εικόνα ο τηλεθεατής στους αγώνες της ομάδας. Το πλάνο κάνει λόγο για διεύρυνση του «πάνω διαζώματος» από κόρνερ σε κόρνερ κάτι που παράλληλα σημαίνει ότι το κάτω διάζωμα θα είναι σκεπασμένο και ως συνέπεια αυτού θα είναι σκεπασμένο το 100% του γηπέδου!
  • Ο δεύτερος άξονας αφορά το «πέταλο» των θυρών 6 και 7. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πλάνο συμπεριλαμβάνει εργασίες όπου θα ομορφύνουν την εξωτερική πλευρά του γηπέδου (οδός Προυσιωτίσσης), αλλά το σημαντικότερο ότι θα κατασκευαστεί κάτω από τις θύρες αίθουσα εκδηλώσεων που θα έχει να κάνει κυρίως με δραστηριότητες του συλλόγου.
  • Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με ένα όνειρο ετών του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Γεράσιμου Μπελεβώνη, αλλά και παράλληλα μιας επιθυμίας που έχουν κατά καιρούς εκφράσει χιλιάδες φίλοι του συλλόγου. Το «Μουσείο του Παναιτωλικού». Όχι μια απλή αίθουσα με κειμήλια κι άλλα αντικείμενα με αξία και ιστορία, αλλά ένα μουσείο σύγχρονο, ένα μουσείο προσβάσιμο, ένα μουσείο με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και με όλα τα σύγχρονα μέσα για να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές τις αξίες του Παναιτωλικού. Αυτός ο χώρος φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι στο γήπεδο και ήδη τα σχέδια για κάτι τέτοιο έχουν εκπονηθεί.

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό γιατί είναι τόσο σημαντική για τον σύλλογο του Παναιτωλικού η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης και σε συνδυασμό με τα γενέθλια της ομάδας πόσο σημαντικό μοιάζει αυτό το… δώρο προς τον κόσμο της!

Άλλωστε ουσιαστικά θα είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία 13 χρόνια, που έργα στο γήπεδο δεν θα έχουν ως… κουμπαρά την τσέπη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!