Loading...

Μια βροχερή μέρα στην Αμφιλοχία του 1962


Μοιραστείτε το άρθρο...

Βροχερός καιρός, άνθρωποι με ομπρέλες, ένας μοναχικός σκύλος και ένα κοπάδι αιγοπρόβατα στον κεντρικό δρόμο της Αμφιλοχίας απεικονίζονται στις δυο σπάνιες φωτογραφίες.

Ένα σπάνιο υλικό που απεικονίζει την Αμφιλοχία μας άλλης εποχής αλίευσε το agrinonews.gr, το οποίο δημοπρατείται στο ebay.

Πρόκειται για ταχυδρομική κάρτα με δύο φωτογραφίες πολύ αντιπροσωπευτικές για τη δεκαετία του ’60. Απεικονίζει τον κεντρικό δρόμο της Αμφιλοχίας και τη ροή ανόδου προς το δρόμο που οδηγεί Αγρίνιο. Ως έτος αναγράφεται το 1962 και έχει σφραγίδα έκδοσης το ταχυδρομείο Αγρινίου.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η σημειολογία της εικόνας: Βροχερός καιρός, λίγοι άνθρωποι με ομπρέλες να τη διασχίζουν και στη δεξιά ένα κοπάδι αιγοπρόβατα να κάνει τη δική του πορεία στον Εθνικό δρόμο. Το καρέ συμπληρώνει στη δεύτερη εικόνα ένας σκύλος, που συνεχίζει τη μοναχική του βόλτα. Στο βάθος είναι δύο φορτηγά που πάνε και έρχονται προς Αγρίνιο.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!