Loading...

«Σύννεφα» στη δημοτική αρχή με τις συλλήψεις αιρετών στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Δυο δημοτικοί σύμβουλοι εμπλέκονται σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – Σπιλώνεται η πόλη, κατακραυγή των δημοτών – Κρατά αποστάσεις η δημοτική αρχή.

Σάλος έχει προκληθεί στη τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου με δυο υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου που εμπλέκονται σε κύκλωμα ελληνοποίησης μεταναστών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την (Τετάρτη 27/6) είκοσι τρία άτομα,  εκ των οποίων τα δυο –αιρετοί – στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους με την κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών, για την παράνομη έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Με αφορμή αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, το Μεσολόγγι αποκτά για μια ακόμη φορά αρνητική δημοσιότητα μετά και τη πρόσφατη σύλληψη του πρώην Δημάρχου, Γιώργου Πρεβεζάνου, και άλλων δυο ατόμων, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία μέσω του Μεσολογγίου.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Τα δύο αρχηγικά μέλη, με τη βοήθεια ορισμένων άλλων μελών, αναζητούσαν παράνομους αλλοδαπούς που διέμεναν στην περιοχή της Αττικής, από τους οποίους λάμβαναν την ταρίφα που ανέρχονταν από 1.000-1.500 ευρώ, προκειμένου να «βοηθήσουν» να συγκεντρώσουν έγγραφα που θα διευκόλυναν την έκδοση των αδειών διαμονής.

Στη συνέχεια και αφού ορισμένα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε πλαστογραφήσεις των εγγράφων, οι δικηγόροι- μέλη της οργάνωσης αφού «έλεγχαν» τους φακέλους, μετέβαιναν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, μαζί με τους αλλοδαπούς για την κατάθεση τους.

Επιπλέον για την κατάθεση των φακέλων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των πόλεων της επαρχίας, τους αλλοδαπούς συνόδευαν και τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης καθώς και συνεργάτης τους.

Οι συλληφθέντες με τη  δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κεραυνός εν αιθρία στο Δήμο Μεσολογγίου

Η υπόθεση με τους δυο αιρετούς που συμμετείχαν στην εγκληματική έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη διοίκηση του δήμου που προσπάθησε αστραπιαία να κρατήσει αποστάσεις τόσο για να αποφύγει τη σπίλωση, όσο και να αντιμετωπίσει την δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η είδηση.

Συγκεκριμένα, από το δήμο Μεσολογγίου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Γίνεται γνωστό ότι οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!