Loading...

Το κλάμα της φλογέρας πάνω από τάφους στη Μαχαιρά Ξηρομέρου (βίντεο)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ραγίζει καρδιές το νεκρικό έθιμο με τις θλιμμένες μελωδίες του μπαρμπά-Νίκου Τριάντη ο οποίος «επικοινωνεί» με τα αδέρφια του που έφυγαν από τη ζωή!

Συγκίνηση μέχρι δακρύων προκαλεί το βίντεο όπου ο μπάρμπα-Νίκος Τριάντης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, παίζει φλογέρα και τραγουδά πάνω από τους τάφους των αδερφών του στο νεκροταφείο της Μαχαιράς Ξηρομέρου.

Το ανατριχιαστικό κλάμα της φλογέρας είναι ένα μοιρολόι προς τους νεκρούς με τον μπαρμπά-Νίκο να «μιλά» στα αδέλφια του που έφυγαν από τη ζωή και να τους λέει: «Σηκωθείτε αδέρφια από την γη να ακούσετε φλογέρα».

Όπως τονίζει στο βίντεο ο μπαρμπά-Νίκος, έχασε μέσα σε τέσσερις μήνες και τα πέντε αδέρφια του, των οποίων η επιθυμία ήταν να τους συνοδέψει μέχρι την τελευταία κατοικία τους με την φλογέρα. Επειδή ο μπαρμπά-Νίκος που πλέον έμεινε μόνος του δεν μπόρεσε, φρόντισε να τους γράψει ένα τραγούδι και να το παίξει με φλογέρα πάνω από τους τάφους τους.

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Giorgos Xiromeritis, Δημοσίευση: xiromeronews.blogspot.com





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!