Loading...

Ένα μαγικό πολιτιστικό 7ήμερο προσέλκυσε εκατοντάδες κόσμου στην Παπαδάτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Παπαδάτου Ξηρομέρου που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδαταίων Ξηρομέρου Αθήνας «Ο Άγιος Νικόλαος» από τις 6 έως και στις 12 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και 1 χιλιομέτρου για τους μικρούς, ενώ ακολούθησε η βράβευση του παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστου (από το Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας) για την κατάκτηση της 3ης Θέσης στο άθλημα της άρσης βαρών στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.

Τη Δευτέρα 7 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3χ3 με ομάδες από την Παπαδάτου, τις Φυτείες, την Μπαμπίνη και τον Αστακό, όπου απολαύσαμε καταπληκτικούς αγώνες.

Την Τρίτη 8 Αυγούστου Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με την κωμωδία του Μποστ «ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ». Μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική παράσταση, με άξιους πρωταγωνιστές που απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου εκδρομή στα Γιάννενα και Πάργα. Την Παρασκευή 11 Αυγούστου παρουσίαση του βιβλίου «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» του συγγραφέα Νίκου Θεοδ. Μήτση στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( 0.Π.ΣΥ.Ξ), σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παπαδάτου, τον Σύλλογο Παπαδαταίων και την αρωγή του Δήμου Ξηρομέρου. Στη συνέχεια Μουσική βραδιά με δίσκους βινυλίου με το Σωτήρη Γερόλυμο.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι», με έδρα την Αθήνα, και στη συνέχεια μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Οι μελωδίες της ορχήστρας με την ποικιλία των τραγουδιών ξεσήκωσαν τον κόσμο που χόρεψε και τραγούδησε μέχρι το πρωί.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που σκοπό έχουν την συνεύρεση των χωριανών, δίνουν την ευκαιρία να είναι πλέον οι μέρες αυτές του Αυγούστου κάτι που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία όλοι οι Παπαδατιώτες για να βρεθούν στο χωριό τους.

Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος, και το έδειξε με την συμμετοχή και στήριξη των 7ήμερων εκδηλώσεων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Λύτρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου,Νίκος Ζαρέντης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Κυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ξηρομέρου, Πάνος Γαζέτας, Βασίλης Μουρκούσης και Θεόδωρος Λιβάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Δήμαρχοι Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας και Παναγιώτης Βραχάς, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Αθηνά Καρέλου-Βέμη, ο τοπικός Σύμβουλος Παπαδάτου, Θεόδωρος Μπαρμπάκος.Ο πρώην Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Γαζέτας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συμπολιτεία Ξηρομεριτών Δημοτικός Σύμβουλος, Λευτέρης Μάντζαρης, ο παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Δημήτρης Μπακοχρήστος, από την Ο.Π.ΣΥ.Ξ. ο Δημήτρης Κοθρούλας και ο Περικλής Μωραϊτης, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» Δήμος Κουτσομπίνας, από τον Σύλλογο Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» ο πρόεδρος, Αθανάσιος Σαλαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Πράππας και ο Γιάννης Τζαχρήστας, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΡΑΔΙΟ ΜΑΓΕΙΑ» Λάμπης Μαυρέλης, κ.ά.

Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους χωριανούς και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!