Loading...

Xορός και ξεφάντωμα στο 3ο Ξηρομερίτικο Σεργιάνι από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια εντυπωσιακή μουσικοθεατρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτισσα Γυναίκα-Μάνα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4.11.2018, το 3ο Ξηρομερίτικο Σεργιάνι στην παράδοση, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Ήταν μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτισσα Γυναίκα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την Ξηρομερίτισσα ηθοποιό Ιωάννα Παλαιοπάνου (από τη Ρίγανη) και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην παρουσία της Ομοσπονδίας και των συλλόγων της στο χώρο του πολιτισμού….

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης και τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην ομοσπονδία και στους Συλλόγους.

Στη συνέχεια σε κείμενο του Συγγραφέα -ερευνητή Χρήστου Τούμπουρου, με μοναδική ερμηνεία από την Κατερίνα Κώστα, παρουσιάστηκε τον θεατρικό δρώμενο για “την Ξηρομερίτισσα Γυναίκα” που ήταν ένας φόρος τιμής στην γυναίκα του Ξηρομέρου, ένα σύμβολο μητρότητας, δύναμης και σθένους.

Ακολούθησε το αφιέρωμα στην μουσική παράδοση υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας και τη συμμετοχή των χορευτικών: Ομοσπονδία Ξηρομεριτών ΟΠΣΥΞ- Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου- Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Φυτειωτών Αθήνας «Το Λιγοβίτσι», με τις όμορφες φορεσιές τους, τα οποία «έκλεψαν» την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!