Loading...

Με επιτυχία η εκδήλωση «Οι φορεσιές μου ξαναχορεύουν» του Νίκου Πλακίδα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με τη παρουσία αρκετού κόσμου ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στον Νίκο Πλακίδα με θέμα: «Οι φορεσιές μου ξαναχορεύουν» που έγινε το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου».
Συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας χόρεψαν φορώντας φορεσιές που κατασκευάστηκαν ή ενοικιάστηκαν από το Εργαστήρι Φορεσιών «Νίκος Πλακίδας».
 
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Διοικητικoύ Συμβουλίου του θεάτρου, Άλκης Ράφτης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νίκο Πλακίδα για την όλη προσφορά του στη παράδοση, καθώς και στα χορευτικά συγκροτήματα για τη διάσωση και διατήρηση της παραδοσιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Στο τέλος της παράστασης αφού καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά από τους θεατές πρόσφεραν παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα από την κάθε περιοχή των συγκροτημάτων
 
Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν:
Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου ”Συντροφιά με την Παράδοση”
Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυπεδιωτών Ιωαννίνων
Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνας Πρεβέζης
Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου ”Χρήστος Καπράλος” Μορφωτικός
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ”Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”
DSC_0468 DSC_0474 DSC_0478 DSC_0479 DSC_0481 DSC_0482 DSC_0485 DSC_0487 DSC_0490 DSC_0496 DSC_0497 DSC_0499 DSC_0502 DSC_0503 DSC_0504 DSC_0508 DSC_0511 DSC_0512





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!