Loading...

Λιμνοθαλασσιώτικα 2018: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις με φόντο τη λιμνοθάλασσα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με παραδοσιακούς χορούς ξεκίνησαν τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2018, στο ανοιχτό θέατρο λιμανιού, συνεχίστηκαν με Εσπερινό και Θεία Λειτουργία στο ιστορικό νησάκι του Άη Σώστη και ολοκληρώθηκαν με γλέντι στο Ραδιομέγαρο.

Την Τετάρτη (5/9) άρχισαν οι εκδηλώσεις για τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2018 με παραδοσιακούς χορούς στο ανοιχτό θέατρο λιμανιού στο Μεσολόγγι. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Άγγελο Σταμάτη και το Χορευτικό Τμήμα Κατοχής του Αθλητικού Συλλόγου «Αχελώος» με χοροδιδάσκαλο την κ. Λένα Καλοκλήρου, απέδωσαν υπέροχα αιγαιοπελαγίτικους χορούς και ενθουσίασαν τους πολλούς θεατές.

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας κ. Τάσος Σκαρμούτσος, ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ κ. Λάμπρος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου μας, κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργαζόμενους συλλόγους για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στη συνέχεια των εκδηλώσεων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για την διοργάνωσή τους.

Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος, ενώ στους χαιρετισμούς τους οι Πρόεδροι των Συλλόγων κ.κ. Πάνος Δασκαλάκης, Λεωνίδας Αρβανίτης και Γιώργος Ασπρογέρακας ευχαρίστησαν το σύλλογό μας για την πρόσκληση και ευχήθηκαν να πολλαπλασιαστούν τέτοιες εκδηλώσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στις 6 το απόγευμα και με Θεία Λειτουργία αύριο στις 7 το πρωί στον Αη Σώστη ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου.

Υποστηρικτές στα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2018» είναι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση, το Πνευματικό μας Κέντρο και το λιμενικό ταμείο.

Συνεχίστηκαν την επομένη Πέμπτη (6/9) αλλά και την Παρασκευή (7/9) οι εκδηλώσεις «Λιμνοθαλασσιώτικα 2018». Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Αη Σώστη όπου συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό νησάκι πολλοί Μεσολογγίτες αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά. Ακολούθησε τη Παρασκευή το πρωί η Θεία Λειτουργία.

Και τις δύο μέρες λειτούργησε ο π. Κωνσταντίνος Δημητρίου, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, που ωφέλησε πολύ με το κήρυγμα του τους δεκάδες πιστούς.

Οι κυρίες του συλλόγου είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά γλυκίσματα (ριβανή και χαλβά) αλλά και άλλα κεράσματα που προσφέρθηκαν. Προσφέρθηκαν επίσης όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, παστά ψάρια από τα ιβάρια της περιοχής και ούζο Τρικενέ.

Τα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2018» ολοκληρώθηκαν το Σάββατο (8/9) με το καθιερωμένο γλέντι φίλων στο Ραδιομέγαρο, με εντυπωσιακή συμμετοχή και κέφι.

Όλη την εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν με την υποστήριξη και του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Διονύσιος Σολωμός σχολικά είδη, που θα διανεμηθούν με την πολύτιμη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου σε άπορους μαθητές.

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» έχει συνδέσει την διαδρομή του με τη Λιμνοθάλασσα και τα ιστορικά δρώμενα στον τόπο μας. Μέσω των δράσεων και εκδηλώσεών, θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανάδειξης και προστασίας του πλούτου της λιμνοθάλασσας, σύμφωνα και με τους σκοπούς της ιδρύσεώς του.

Παραδοσιακοί Χοροί στο ανοιχτό θέατρο

dav
sdr
dav
dav
sdr

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άη Σώστη

sdr
sdr
sdr

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!