Loading...

Ημερίδες ψυχικής ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής για ωφελούμενους ΤΕΒΑ, στο Δήμο Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε συνέχεια των ημερίδων ψυχικής ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής, που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κ.Σ. της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνεχίζουν τη διεξαγωγή των ημερίδων για ωφελούμενους ΤΕΒΑ, με τη διεξαγωγή των επόμενων δύο ημερίδων στο Δήμο Αμφιλοχίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016.

Απώτερος σκοπός, η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας  των ωφελούμενων ΤΕΒΑ, με προτάσεις ορθής διαχείρισης δυσλειτουργικών σκέψεων και συναισθημάτων, καθώς και παροχής συμβουλών εργασιακής απασχόλησης, προς την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής και άμβλυνσης των αισθημάτων κατωτερότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, δύο ημερίδες στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας (Ν. Στράτου, Αμφιλοχία):

  • Ημερίδα με τίτλο «Ψυχική Ενδυνάμωση – Γονεϊκότητα και παιδιά», με ώρα έναρξης 17:00.

Πρώτη θεματική ημερίδας: «Ψυχική ενδυνάμωση».

Διαχείριση δυσλειτουργικών σκέψεων και συναισθημάτων: Ο ρόλος της Αυτογνωσίας. Πώς οι νοσηρές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις – συναναστροφές επηρεάζουν τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά μας;

Ο κύκλος του κοινωνικού ερεθίσματος: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Σωματοποιημένο Άγχος, Ευστρές, Distress, Τεχνικές Antistress και Αυτορρύθμιση.

Συναισθηματική Υγεία: Η τέχνη της Συναισθηματικής Αγωγής και της Ενσυναίσθησης– ΟΓονέας σε ρόλο Προπονητή και Μέντορα.

Νησίδες Συναισθηματικής Προστασίας και Ασφάλειας: Συναισθηματική Νοημοσύνη και Κοινωνική Νοημοσύνη – Μελέτες Περίπτωσης.

Ομιλήτρια: Ευαγγελία Χρ. Πρέζα, Κοινωνιολόγος MSc Σύμβουλος Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων, Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων, Συγγραφέας, Εκδότης.

Δεύτερη θεματική ημερίδας: «Γονεϊκότητα και παιδιά».

Σχέση Προσκόλλησης και Κοινωνικοποίηση.

Η τεχνική των ορίων για υγιή διάδραση.

Βελτίωση ποιότητας σχέσης παιδιού – γονέα.

Εφηβεία και κίνητρα.

Διαμόρφωση της προσωπικότητας.

Ομιλητής: Βανδώρος Κωνσταντίνος, Ψυχολόγος, με ειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, στην διαπαιδαγώγηση παιδιών – εφήβων και στην εκπαίδευση γονέων.

  • Ημερίδα με τίτλο «Συμβουλεύομαι – Ξεπερνάω τις δυσκολίες», με ώρα έναρξης 18:30.

Πρώτη θεματική ημερίδας: «Γέφυρες απασχόλησης για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας».

Ανεργία και τρόποι αντιμετώπισής της.

Παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

Παρουσίαση Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προς ανέργους.

Ομιλήτρια: Σκιαδά Γεωργία, Εργασιακή Σύμβουλος Αναζητούντων Εργασία, Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α.

Δεύτερη θεματική ημερίδας: «Συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού».

Φροντίζουμε την τσέπη μας και το περιβάλλον μας.

Τρόποι μείωσης των μηνιαίων εξόδων του νοικοκυριού.

Συμβουλές για να αποκτήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Μαθαίνουμε να επαναχρησιμοποιούμε αντικείμενα ώστε να αποκτήσουμε μία νέα κουλτούρα και βιώσιμες καθημερινές συνήθειες.

Ομιλήτρια: Λάζαρη Αικατερίνη, Οικονομολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο:  2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!