Loading...

Περιηγηθείτε στη γοητευτική Μεσάριστα Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Γνωρίστε το όμορφο και παραδοσιακό χωριό και την σήμα-κατατεθέν εκδήλωσή του, τη γιορτή του κάστανου…


Η Μεσάριστα είναι ένα χωριό που ανήκει στον δήμο Αγρινίου, έχει 244 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται στα υψόμετρο 451 μέτρων. 

Είναι ευρύτερη γνωστή τοποθεσία τόσο για την παραδοσιακή γιορτή του κάστανου, όσο για τα πανηγύρια που ξεσηκώνουν την ευρύτερη περιοχή. 


Η γιορτή του κάστανου έχει καθιερωθεί την τελευταία δεκαετία και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα του Αγρινίου και όχι μόνο. Τα κάστανα είναι από το δάσος της περιοχής και εκείνη την ημέρα προσφέρονται ψημένα δωρεάν σε όλους. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή, αλλά και οι επισκέπτες όλο και αυξάνονται με την εκδήλωση να γίνεται ορόσημο στην ταυτότητα του χωριού.


Κάπως έτσι έχουν καθιερωθεί και τα πανηγύρια στη Μεσάριστα, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι διοργανώντονται εξαιρετικές μουσικές βραδιές με υπέροχα σχήματα που κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από κει και πέρα, στη Μεσάριστα δεν θα πλήξετε! Μπορείτε να απολαύσετε τα παραδοσιακά μαγαζάκια του χωριού, για ένα καφεδάκι ή για ψητό της σούβλας, αλλά κι αν λατρεύεται τη φύση μπορείτε να κάνετε μια αυτόνομη πεζοπορία στους πρόποδες του Αρακύνθου ή αν προτιμάτε το υγρό στοιχείο δεν έχετε παρά να κατηφορίσετε στη λίμνη Τριχωνίδα για να κάνετε βαρκάδα ή να ψαρέψετε στις όχθες των μαγικών νερών.

Αυτά από τη Μεσάριστα, αλλά αν σκοπεύετε να πάτε μη φύγετε χωρίς να γευτείτε μια παραδοσιακή πίτα ή γλυκό του κουταλιού από τις πεντακάθαρες νοικοκυρές…

Γιορτή κάστανου
Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χωριού και της περιοχής και γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Τα κάστανα είναι από το γειτονικό δάσος και εκείνη την ημέρα προσφέρονται ψημένα δωρεάν σε όλους. Η συμετοχή των χωριανών, φίλων και επισκεπτών κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη.
Οι καστανοπαραγωγοί μιλούν στη κάμερα του SUPER B:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Η Μεσάριστα στην Αιτωλοακαρνανία
Η διαδρομή Αγρίνιο-Μεσάριστα
Από το Μεσολόγγι στη Μεσάριστα σε 48 χιλιόμετρα





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!