Loading...

Γαστρονομία


Το πρώτο μουσείο άλατος στην Ελλάδα βρίσκεται στο Μεσολόγγι!

Το πρώτο και μοναδικό θεματικό μουσείο άλατος στην Ελλάδα λειτουργεί από αρχές του Σεπτέμβρη 2020 στην Τουρλίδα του Μεσολογγίου, μέσα στις αλυκές και δίπλα από τη λιμνοθάλασσα. Μέσα στο ειδυλλιακό Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Μυδοπίλαφο από τον Αμβρακικό σκέτη απόλαυση!

Μια παραδοσιακή συνταγή για μυδοπίλαφο με μύδια κατευθείαν από τα νερά του Αμβρακικού! Εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε την καλή διάθεση και παρέα. Υλικά: Φρέσκα μύδια Ένα κρεμμύδι ξερό Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Το αβγοτάραχο Μεσολογγίου «ζωντανά» από την Τουρλίδα στη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας

Μια ακόμα προσπάθεια προβολής του τόπου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δημοσιογράφος της δημόσιας Ιαπωνικής τηλεόρασης συνδέθηκε ζωντανά από την Τουρλίδα σε εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση στην prime time Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Κατμάρ, το παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό της Αιτωλοακαρνανίας

Το κατιμάρι ή κατμάρ όπως αποκαλούμε εμείς, φτιάχνεται σε πολλές περιοχές του νομού μας είτε τα Χριστούγεννα, είτε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής με αφορμή τη νηστεία. Το κατιμάρι είναι Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Δοκιμάστε την παραδοσιακή φλαγούνα από τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

Η τοπική φλαγούνα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα της Αιτωλοακαρνανίας, που φτιάχνεται συχνά από τις νοικοκυρές για πρωινό ή ακόμη και ως ένα υπέροχο συνοδευτικό με το γεύμα. Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

H παραδοσιακή μακαρονόπιτα από τα χωριά του Ξηρομέρου

Είναι μια χορταστική και πεντανόστιμη πίτα, η αγαπημένη των παιδιών, που γίνεται πάντα ανάρπαστη στα ξηρομερίτικα τραπέζια. Στην Αιτωλοακαρνανία, από άκρη σε άκρη, οι νοικοκυρές ειδικεύονται στις χειροποίητες πίτες οι Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου: Το ελληνικό χαβιάρι της λιμνοθάλασσας

Ένα αφιέρωμα του iAitoloakarnania.gr στο πολύτιμο «χρυσάφι» του Μεσολογγίου που έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές. Από τις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτε άλλο από Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

«ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ»: Το ξηρομερίτικο αλλαντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας, γνωστός και ως «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ», φέρνει παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα από το χωριό στη πόλη. Για τους εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνες, και όχι μόνο, ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι γνωστός για Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Με αυγοτάραχο και ούζο Μεσολογγίου το επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα Κάρολου!

Τα μοναδικά προϊόντα του Μεσολογγίου γεύτηκε το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας στο επίσημο δείπνο που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Το Μεσολόγγι, και συγκεκριμένα το ούζο Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Αρνί στη λαδόκολλα, μια παραδοσιακή μεσολογγίτικη συνταγή!

Το αρνί και γενικά το κρέας είναι άφθονο στα μέρη μας γι’ αυτό και αποτελεί βασικό υλικό σε πολλά παραδοσιακά πιάτα της περιοχής μας. Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!