Loading...

Σε άθλιες συνθήκες αθλούνται οι μικροί αθλητές του Ομήρου Νεοχωρίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η αδυναμία των υπευθύνων να παραδώσουν ως οφείλουν εμπρόθεσμα και άρτια το έργο, εκθέτει καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους δεκάδες παιδιά που εισέρχονται μέσα στα ερείπια και σε εστίες μόλυνσης.

Σε σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας εξελίσσεται η αναβάθμιση του γηπέδου Νεοχωρίου, καθώς παρότι οι υπογραφές έπεσαν περίπου πριν δύο χρόνια, στις 1.2.2022 μεταξύ του Κώστα Λύρου και του αναδόχου και έπρεπε να εκτελεστεί εντός δώδεκα μηνών από την ανάρτηση των συμβάσεων στο ΚΗΜΔΗΣ, σήμερα αρχές του 2024, το εν λόγω έργο πήρε ένα εξάμηνο παράταση κατόπιν εισηγήσεως στις 5-11-2023 από την Τεχνική Υπηρεσία ενώ στην απόφαση αναφέρεται ότι ο εργολάβος ζήτησε παράταση μετά την εισήγηση, στις 28.11.2023 διότι όπως αναφέρει στην τοποθέτηση περιλαμβάνονται πολυουρεθανικά υλικά για την κατασκευή της τελικής επιφάνειας του συνθετικού τάπητα στίβου, απαιτείται παντελής έλλειψη υγρασίας και εν γένει καλοκαιρία.

Έτσι, η νέα Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιτροπή Μεσολογγίου ενέκρινε την παράταση, ενώ θα μπορούσε να πιέσει τον εργολάβο να επιταχύνει τις εργασίες σε ένα διάστημα που οι κλιματολογικές συνθήκες επέτρεπαν.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν καθόλου τα μικρά παιδιά των ακαδημιών του Ομήρου Νεοχωρίου, τα οποία εισέρχονται στον αθλητικό χώρο για να προπονηθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Ειδικότερα, τα αποδυτήρια του γηπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με ρωγμές, εκτεθειμένα καλώδια, τουαλέτα – εστία μόλυνσης με σκουριασμένα υλικά και γενικότερα μια εικόνα που δε συνάδει με σύγχρονο αθλητικό χώρο ευρωπαϊκής χώρας.

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές από υλικά των εργασιών που αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ και η περίφραξη χρήζει αποκατάστασης ώστε να μην υπάρχει άμεση πρόσβαση στη κοίτη του ποταμού.

Είναι γεγονός ότι το έργο περιλαμβάνει εργασίες επίστρωσης γηπέδου ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα νέας τεχνολογίας καθώς και αντικατάσταση των εστιών του ποδοσφαίρου με νέες εστίες, ωστόσο πρέπει ΑΜΕΣΑ οι υπεύθυνοι να επιταχύνουν τόσο τις εργασίες παράδοσής τους, όσο και να βρουν λύσεις αποκατάστασης των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου προκειμένου να παραδώσουν έναν άρτιο, ασφαλή και σύγχρονο χώρο αθλητισμού στις Οινιάδες.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα, που συνοδεύεται από τις ακόλουθες φωτογραφίες, τονίζει στο iAitoloakarnania.gr: 

Ένα έργο που όπως έχουμε δει σε άλλες πόλεις παραδίδονται σε έξι μήνες, εδώ θέλουμε δυο και τρία χρόνια. Η απόλυτη κοροϊδία όλων των τοπικών αρχόντων προς εμάς και τα παιδιά μας των οποίων απειλείται η σωματική ακεραιότητα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ακόμη και ο ιστορικός αλλά σήμερα ξεσπιτωμένος Όμηρος έφτασε στα όρια διάλυσής του. Κι εμείς έχουμε φτάσει στα όριά μας και θα εντείνουμε τις καταγγελίες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου τους επόμενους μήνες να παραδοθεί το γήπεδο Νεοχωρίου όπως αρμόζει στον κόσμο του και στην ιστορία του. Όχι με αναβαθμισμένο ταρτάν και γκολπόστ, αλλά συνολικά με αναβαθμισμένα αποδυτήρια και περιβάλλοντα χώρο που θα χαίρονται τα παιδιά μας.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!