Loading...

Χρ. Σταρακά: Το ξεκάθαρο μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκεται προ των πυλών και το διακύβευμα της κάλπης είναι σαφές. Η Κυβέρνηση έχει στόχο να δείξει την πολιτική της ηγεμονία με αλαζονικό τρόπο θέλοντας να «βάψει ξανά τον χάρτη μπλε».

Άρθρο της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνας Σταρακά

Προωθεί τους δικούς της εκλεκτούς υποψηφίους χωρίς στην ουσία να νοιάζεται για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά για την…παραμόρφωση της Δημοκρατίας μας. Αυτή η τακτική πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους μας και να δοθεί ένα μάθημα στην ΝΔ που εκμεταλλεύτηκε την προεκλογική περίοδο για να περάσει σειρά ρυθμίσεων που αλλάζουν το καθεστώς διοίκησης στους Δήμους και τις Περιφέρειες στο παρά ένα των εκλογών. Προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να σβήσει τα νωπά σημάδια των πρόσφατων καταστροφών στη χώρα μας και τις δικές της τεράστιες ευθύνες, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Κόπτεται «υποκριτικά» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, στηρίζοντας παράλληλα υποψηφίους σε περιοχές όπου είχαμε τεράστιες καταστροφές με τρομακτικές επιπτώσεις για την οικονομία και το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση τοπικών αρχόντων, που μιλούσαν για φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε τετρακόσια χρόνια αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκαν στη Μαγνησία. Αυτούς στηρίζει η κυβέρνηση των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη. Η επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να προωθήσει ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατ΄ εικόνα και καθ’ ομοίωση του πρωθυπουργοκεντρικού αποτυχημένου μονοκομματικού, απολυταρχικού και αυταρχικού «δήθεν» επιτελικού της κράτους. Η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην Αποκέντρωση και στην Αυτοδιοίκηση και για αυτό πάντα καταψήφιζε αυτές τις μεγάλες τομές που έκανε το ΠΑΣΟΚ καταστρατηγώντας την έννοια του διαλόγου, της πολυφωνίας και τη συμμετοχική λειτουργία και λήψη αποφάσεων.

Για την αναμόρφωση και βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης χρειάζεται μία ρηξικέλευθη αλλαγή και αυτό πρέπει να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή με την ανάδειξη πραγματικά αυτοδιοικητικών ανθρώπων. Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί διακαώς, αυτό που θέλει και κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Ένα κράτος το οποίο θα είναι υπηρέτης του λαού και όχι του κ. Μητσοτάκη. Μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πελατειακούς μηχανισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που θέλει να έχει υποχείριο τους αιρετούς άρχοντες. Το ΠΑΣΟΚ, ως το κόμμα που «γέννησε» την τοπική αυτοδιοίκηση κάνει αυτό που έκανε πάντα: Πολιτεύεται με γνώμονα την ενίσχυση της δημοκρατίας και την προστασία των πολιτικών θεσμών του κράτους ξεκινώντας από την καρδιά μιας πολιτείας που δεν είναι άλλη από τους δήμους και τις περιφέρειες. Γιατί αυτοί οι θεσμοί είναι πιο κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, με αισθητή παρουσία στην τοπική κοινωνία, έντιμους και εργατικούς οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για τον τόπο τους, αξιοποιώντας σωστά και έξυπνα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση με περιφερειακή ανάπτυξη, με ανθρώπους που θα υπηρετούν τον λαό και θα νοιάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στους κομματικούς Περιφερειάρχες και Δημάρχους αλλά στηρίζουμε υποψηφιότητες με ουσιαστικό προγραμματικό λόγο και συγκεκριμένα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Στηρίζουμε ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που δεν έχουν ανάγκη από χρίσματα γιατί πιστεύουμε σε μια χειραφετημένη κοινωνία και αυτοδιοίκηση με διαδικασίες από τα κάτω προς τα πάνω. Για εμάς αυτό είναι το ξεκάθαρο διακύβευμα των αυτοδιοικητικών  εκλογών. Συμπορευόμαστε λοιπόν, με αυτούς  που είναι εφοδιασμένοι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που νοιάζονται ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου μας, και είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη στα δύσκολα και όχι να είναι φερέφωνα του Μαξίμου.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!