Loading...

Νέες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας για το 2023


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικές από τις νέες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ για το 2023. Με τόσες διαφορετικές επιλογές είναι σίγουρο ότι θα μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, επιλέγοντας την τέλεια επιλογή για το σπίτι σας.

 • Αποχρώσεις του ροζ

Είναι μια νέα μόδα που συναντάμε σε πολλά έπιπλα κουζίνας και μοντέρνες κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/. Το ροζ είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα αλλά για τους σχεδιαστές αποτελεί μια πρόκληση προκειμένου να προσθέσουν μια απροσδόκητη και διασκεδαστική πινελιά στο χώρο. Θα το συναντήσουμε σε απαλές η τολμηρές αποχρώσεις. Το ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ποικιλία σχεδίων επίπλων κουζίνας, από παραδοσιακά έως σύγχρονα.

 • Γωνιά πρωινού

Κάτι καινούριο που έχει προστεθεί στις μοντέρνες κουζίνες είναι και η γωνία πρωινού (breakfast station). Είναι ένας χώρος για μικρές κουζίνες και εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες για πρωινό χωρίς να γίνεται σπατάλη χώρου. Συνήθως ένα κρυφό έπιπλο κουζίνας καλύπτει την γωνία του πρωινού μας όταν δεν χρησιμοποιείται. Από την άλλη, τραβιέται εύκολα όταν το χρειαστούμε.

 • Πτυσσόμενα έπιπλα

Τα πτυσσόμενα έπιπλα είναι μια άλλη τάση που κερδίζει έδαφος στον σχεδιασμό της κουζίνας. Αυτός ο τύπος επίπλων μπορεί να προσθέσει μια ξεχωριστή πινελιά και στυλ στο χώρο σας. Μπορείτε επίσης να τα μετακινήσετε και να τα προσαρμόσετε στον χώρο σας όπως εσείς θέλετε δημιουργώντας και άλλες θέσεις για περισσότερα άτομα ή παραπάνω χώρο αποθήκευσης πραγμάτων.

 • Κυματιστό γυαλί

Είναι ένα μοναδικό και κομψό υλικό που μπαίνει στις κουζίνες. Το γυαλί έχει μια κυματιστή ή ανάγλυφη υφή που προσθέτει βάθος και ενδιαφέρον στο χώρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πόρτες ντουλαπιών, σαν χώρισμα ή ακόμα για να καλύψει διάφορες συσκευές της κουζίνας. Ταιριάζει τόσο σε όλους τους τύπους κουζίνες τόσο στις μοντέρνες όπως επίσης και στις κλασικές.

 • Το ύφος του μετάλλου

Η ανάμειξη μεταλλικών στοιχείων είναι κάτι που το συναντάμε πολύ στη διακόσμηση του σπιτιού.  Έχει επικρατήσει εδώ και μερικά χρόνια και εξακολουθεί να είναι μία ισχυρή τάση και για το 2023. Στα έπιπλα κουζίνας γίνεται χρήση του μεταλλικού στοιχείου σε διαφορετικά φινιρίσματα παράλληλα με διάφορα φωτιστικά ντουλάπας, σκεύη και άλλα εξαρτήματα. Η ανάμειξη μεταλλικών στοιχείων μπορεί να προσθέσει μια πινελιά γοητείας και κομψότητας στο χώρο.

 • Τα βιώσιμα υλικά

Η βιωσιμότητα των υλικών και η φιλικότητα τους στο περιβάλλον αποτελούν μία κορυφαία επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού και αυτό αντανακλάται στην τάση της χρήσης πολλών τέτοιων υλικών στην κουζίνα. Αυτά περιλαμβάνουν την χρήση ανακυκλωμένου ξύλου ή μπαμπού για τα ντουλάπια ή την επιλογή πάγκων από φυσική πέτρα ή χαλαζία. Τα φυσικά υλικά είναι η καινούργια τάση στα έπιπλα κουζίνας φέτος. Αυτά τα υλικά λόγο της γήινης υφής τους μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά ζεστασιάς και κομψότητας στο χώρο.

 • Φωτισμός κουζίνας

Ο κατάλληλος φωτισμός είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε το προσωπικό σας στυλ σε κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων και των επίπλων κουζίνας. Το 2023, βλέπουμε μια τάση προς τη χρήση τολμηρών και μεγάλων διαστάσεων φωτιστικών στις κουζίνες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πολυελαίους, κρεμαστά φώτα ή ακόμα και φωτιστικά δαπέδου.

 • Ντουλάπια μπάτλερ

Τα ντουλάπια μπάτλερ είναι μια πολυτελής προσθήκη που συναντάμε σε πολλές μοντέρνες κουζίνες και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτά τα ντουλάπια παρέχουν έναν ειδικό χώρο για την αποθήκευση τροφίμων και μαγειρικών σκευών και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προβολή πορσελάνινων σερβίτσιων ή άλλων διακοσμητικών αντικειμένων.

 • Κρυφές ηλεκτρικές πρίζες

Οι κρυφές ηλεκτρικές πρίζες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την κουζίνα σας τακτοποιημένη και οργανωμένη. Αυτές οι πρίζες μπορούν να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία, όπως κάτω από το ντουλάπι ή στο πίσω μέρος. Είναι ιδανικές για να συνδέετε μικρές συσκευές ή συσκευές για φόρτιση.

 • Καλλιτεχνικές λεπτομέρειες

Μπορείτε στην διακόσμηση των επίπλων της κουζίνας να προσθέσετε διάφορες καλλιτεχνικές πινελιές προσθέτοντας μια μοναδικότητα στο στυλ και το σχέδιο. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση προσαρμοσμένων ντουλαπιών, χειροποίητων πλακιδίων ή ακόμα και ενός έργου τέχνης. Αυτές οι λεπτομέρειες θα κάνουν την κουζίνα σας να είναι ξεχωριστή και μοναδική.

 • Πάγκος με νεροχύτη

Καθώς οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν έναν πιο λειτουργικό και κομψό χώρο, ο ξεχωριστός πάγκος με νεροχύτη είναι όλο και πιο δημοφιλής στις κουζίνες. Επίσης, η νησίδα της κουζίνας είναι μια εξαιρετική επιλογή για μεγαλύτερες κουζίνες, καθώς μπορούν να παρέχουν επιπλέον χώρο πάγκου και αποθήκευσης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια πιο χαλαρή τραπεζαρία για την προετοιμασία του φαγητού.
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!