Loading...

Στο πλευρό των αγροτών ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντιέται αυτές τις ημέρες ο υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος λόγω των πολλαπλών παρεμβάσεων που έκανε στη Βουλή για τον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «H ‘Ενωση» όπου ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και δη την Αιτωλοακαρνανία. Από συναντήσεις του με αγρότες της περιοχής έχει ενημερωθεί και για τα ζητήματα που δημιουργεί το σύστημα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στα ψυχανθή.

Κατόπιν ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα social media :

«Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, οχτώ χρόνια στη Βουλή, στέκομαι αρωγός στο πλευρό των αγροτών, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, προτάσσοντας τα επίκαιρα θέματα και προτείνοντας λύσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω αγρότες και κτηνοτρόφους για τη συνεργασία που είχαμε, για τα θέματα που αναδείξαμε και τις λύσεις που επετεύχθησαν. Αυτές τις μέρες, γυρίζοντας την ύπαιθρο της Αιτωλοακαρνανίας είχα την ευκαιρία και τη χαρά να βρεθώ με αγρότες και κτηνοτρόφους, ακούγοντας για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γνωρίζοντας και αναλύοντάς τους το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα. Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Αιτωλοακαρνανίας είναι άλλωστε στοίχημα όλων μας. Μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε αναδείχθηκε και μια χρήσιμη πρόταση. Η κλιματική αλλαγή μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Έτσι και ο ΕΛΓΑ χρειάζεται να τροποποιήσει τις διαδικασίες του ώστε να αποζημιώνει τις καλλιέργειες με ψυχανθή ήδη από αρχές Απριλίου και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, δηλαδή μόνο από μέσα Μαΐου έως μέσα Νοεμβρίου. Διότι ήδη σήμερα αρχές Μαΐου, βλέπουμε στρέμματα στον κάμπο Οινιάδων να έχουν πληγεί και να οδεύουν προς την καταστροφή, χωρίς αποζημιώσεις. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών».




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!