Loading...

Σε δεινή οικονομική κατάσταση ο Δήμος Ξηρομέρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

H νέα δημοτική αρχή κατέθεσε επίσημο αίτημα για έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου Ξηρομέρου – Σε καθεστώς χρεοκοπίας ο Δήμος λέει ο Τριανταφυλλάκης, άσκοπες δικαστικές δαπάνες τονίζει ο Γαλούνης.

Το αίτημα για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Ξηρομέρου ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη ο οποίος μετά την ανάληψη καθηκόντων διαπίστωσε ότι ο Δήμος παραπαίει οικονομικά.

Από τις πρώτες ημέρες η πρώην και η νυν δημοτική αρχή αλληλοκατηγορούνται αναφορικά με την οικονομική διαχείριση με την πλευρά του πρώην Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη να ισχυρίζεται ότι ο  Δήμος χρεώνεται άσκοπα και άδικα με μεγάλες δικαστικές δαπάνες, διότι υπάρχουν βεβαιώσεις αναγνώρισης των οφειλών από το δήμο.

Πάντως, είναι ξεκάθαρη η θέση της νέας δημοτικής αρχής που ενεργεί έχοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά. Για παράδειγμα το μπαράζ από την πλευρά του δήμου των ανακοπών στις διαταγές πληρωμής, που εκδίδονται στα δικαστήρια μετά το μπαράζ των προσφυγών των προμηθευτών του δήμου, που διεκδικούν αμοιβές για προφορικές συμβάσεις που σύναπτε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η κίνηση αυτή του κ. Τριανταφυλλάκη γίνεται προκειμένου να ελεγχθούν τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου Ξηρομέρου και κυρίως τι έχει συμβεί με τον πακτωλό απευθείας αναθέσεων, τις κατά σύστημα πολλές προφορικές εργασίες και προμήθειες, τον προϋπολογισμό του δήμου, τα έργα και οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε χρέη και ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι κρίσιμη. Επίσης είχε τονίσει ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συσσωρεύονται αρκετά χρόνια και ότι το στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής είναι να αντιστρέψει το κλίμα και να βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!