Loading...

Ντίνα Κατσαρή στο iAitoloakarnania.gr: «Με συνέπεια, αξίες και εργατικότητα δίπλα στους Αιτωλοακαρνάνες»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ντίνα Κατσαρή παραχώρησε μια εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη με αφορμή την υποψηφιότητά της που διεκδικεί επάξια και επί ίσοις όροις τη μια και μοναδική βουλευτική έδρα του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία.

Συνέντευξη: Θανάσης Μπίκας

Με σύνθημα «για τις Αξίες μας!!» η Ντίνα Κατσαρή, μια έμπειρη αυτοδιοικητικός κατέρχεται στον κεντρικό πολιτικό στίβο με μια μεγάλη «προίκα» από τη συμμετοχή της στα κοινά, την πορεία της στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και την μεγάλη της θητεία στον χώρο του Πολιτισμού.

Γέννημα θρέμμα του Αγρινίου, εργάστηκε για χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας και τη δημόσια εκπαίδευση, υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις ευθύνης και πλέον επιθυμεί και διεκδικεί να μας εκπροσωπήσει και να εργαστεί για την Αιτωλοακαρνανία μας από την ολομέλεια της Βουλής.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο αξιακό σύστημα, η Ντίνα Κατσαρή με την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα που τη διακρίνουν αλλά και έχοντας μεγάλο έρεισμα στην τοπική κοινωνία, δικαίως συγκαταλέγεται στις επικρατέστερες υποψηφιότητες για την «πράσινη» έδρα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην διαδικτυακή εφημερίδα iAitoloakarnania.gr μιλά για την πορεία της, την προεκλογική εκστρατεία της, την επαφή με τον κόσμο και τις αγωνίες του, την υφιστάμενη κατάσταση του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και τον ρόλο – κλειδί του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μετρώντας πλέον αντίστροφα προς τις εθνικές εκλογές και αναπτύσσοντας ήδη την προεκλογική σας δραστηριότητα, ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας;

Τα μηνύματα που προσέλαβα και προσλαμβάνω περιοδεύοντας στον νομό μας είναι, πολυποίκιλα και ετεροειδή ως προς το περιεχόμενό  τους, αφού προφανώς  απηχούν τα ευδιάκριτα συμπτώματα της  καταθλιπτικής περιρρέουσας κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνουν οι συμπολίτες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Είναι αυτονόητο ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την παρελθούσα πανδημία επαύξησε σε δραματικό βαθμό την ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση  των μη εχόντων, των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, της Επιστήμης σε όλο το φάσμα του κοινωνικού οργανισμού. Η κοινωνική απομόνωση διαρκώς επιτείνεται.

Συνομιλώντας μαζί τους, και στην έκθεση των προβλημάτων που τους απασχολούν διακρίνει κάποιος καθαρά,το κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμα της αντιλαϊκής και ανερμάτιστης αποτυχημένης πολιτικής των παρελθόντων κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα αντικατοπτρίζεται η φλογερή επιθυμία, της επανανοηματοδότησης του πάσχοντος πολιτικού βίου, η επιτακτική ανάγκη ηθικής αναγέννησης με την ανάδειξη νέων αδιάφθορων και αξιόμαχων πολιτικών προσώπων που θα αναδείξουν τα χρονίζοντα προβλήματα του νομού και θα αντιπαλέψουν με όλο τους το είναι για την επίλυσή τους.  Οι πολίτες σε ακούνε μόνο στο βαθμό που αισθάνονται ότι γνωρίζεις τα προβλήματα του νομού και θα αντιπαλέψεις για την επίλυσή τους.  Οι πολίτες σε ακούνε μόνο στο βαθμό που αισθάνονται ότι κομίζεις κάτι νέο, ελπιδοφόρο και αληθινό διότι η πολιτική δεν είναι η μεγαληγορία, θέαμα, παραπειστική διαφήμιση, φθηνή εξαγγελία ανέξοδων υποσχέσεων και εμπόριο ελπίδας .

Τι είναι αυτό που συζητούν περισσότερο μαζί σας οι πολίτες στις συναντήσεις σας; Ποιες είναι οι βασικές αγωνίες τους;

Οι πολίτες συζητούν μαζί μας, όλα αυτά που συζητούμε και εμείς ως πολίτες, ως κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας, τις παρέες μας.

Την οικονομική κρίση, την εκτίναξη των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ,την αναξιοκρατία, την ανεργία, την συνεχή οπισθοδρόμηση της Αιτωλοακαρνανίας, την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών μας.

Έχετε υπηρετήσει από διάφορες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης την Αιτωλοακαρνανία. Πιστεύετε ότι τελικά ότι από την Βουλή μπορείτε να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά;

Επιτρέψτε μου εξ’ αρχής να τονίσω με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι ο βαθμός αποτελεσματικότητας ενός δρώντος πολιτικού όντος σε οποιαδήποτε θεσμική βαθμίδα, εξαρτάται αποκλειστικά από την προσωπικότητα του, το αξιακό του σύστημα  και την διάθεση κοινωνικής προσφοράς.  Προφανώς η μετάβαση σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο προϋποθέτει και επιβάλλει εξ’ ορισμού προσαρμογή σε νέες καταστατικές και συνταγματικές υποχρεώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύει απαρέγκλιτα και στο διηνεκές , το ” αρχή άνδρα δείκνυσι”

Πόσο εύκολο είναι τελικά για μια γυναίκα να πολιτεύεται γενικότερα και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα;

Το να πολιτεύεσαι ως γυναίκα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία είναι όντως πολύ δύσκολο αλλά συγχρόνως εξόχως γοητευτικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι συμπολίτες μας θα με αξιολογήσουν ως υπαρξιακή οντότητα, ως πρόσωπο, και το ήθος που κομίζω, και όχι ως φύλο. Είναι ύψιστη τιμή για μια γυναίκα να αναγνωρίζεται, να επιδοκιμάζεται και να επιβραβεύεται ως ισόμοιρη και άξια εκπροσώπησης από τον ανδρικό πληθυσμό.

Με τι ποσοστό κομματικό θα είστε ευχαριστημένη για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Με το υψηλότερο δυνατόν που θα επέτρεπε την ριζική αναμόρφωση του υπάρχοντος πολιτικού πεδίου, και θα αποτύπωνε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αποδοκιμασία της πολιτικής των προηγούμενων.

Σε προσωπικό επίπεδο, εσείς, θα προτιμούσατε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω ότι η ερώτηση σας δεν εμπεριέχει την πραγματική αναγκαιότητα στη χώρα μας. Το  ερώτημα πια είναι ένα και μοναδικό: σε ποια χώρα θέλουμε ναζούμε;

Η συνεργασία ως πολιτική πρακτική αποδεδειγμένα υπάρχει  στη δημόσια σφαίρα της λειτουργίας των κομμάτων. Προϋποθέτει όμως πάνω απ’ όλα ιδεολογική συγγένεια, στιβαρή πολιτική επεξεργασία,  έντιμο εξαντλητικό διάλογο και συμφωνημένο προγραμματικό λόγο.

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας, τους γηγενείς Αιτωλοακαρνάνες, τους ετεροδημότες και τους ομογενείς;

Το μήνυμα μου, που αποτελεί συνάμα και δέσμευση είναι ότι θα συνεχίσω με την ίδια συνέπεια, το ίδιο αξιακό σύστημα και με την ίδια εργατικότητα να μην διαψεύσω την πολύχρονη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Το σύντομο βιογραφικό της Ντίνας Κατσαρή

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ιατρική-Παιδοψυχιατρική.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επί 29 συναπτά έτη, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού από το 1999-2014, ως απλή Δημοτική Σύμβουλος αρχικά και στη συνέχεια ως Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου, της Παπαστρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από το 2005-2014 θήτευσε αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου και το από το 2007-2014 Αναπληρωτής Δήμαρχος Αγρινίου.

Τις τετραετίες 2006-2010 και 2010-2014 εξελέγη πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου.

Το 2019 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλ/νιας, με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα.

Είναι παντρεμένη με τον οδοντίατρο Θεόδωρο Μαυραγάνη και μητέρα δύο γιών, του Χρήστου Χειρουργού-Γυναικολόγου και του Θωμά Οδοντίατρου.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!