Loading...

«Να κερδίσουμε περισσότερα, για όλους», του Θανάση Μαυρομμάτη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όταν πριν λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως θα μπορέσω παράλληλα με το κόμμα, να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου.

Γράφει ο Θανάσης Μαυρομμάτης
Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος με το Νεκ. Φαρμάκη
Αναπλ. Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας

Έχοντας γεννηθεί στην Αιτωλοακαρνανία και μεγαλώσει στα χωράφια, έχω πια για πρώτη φορά την ευκαιρία να μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση τα πραγματικά προβλήματα του αγρότη. Όχι αυτά που κρύβονται πίσω από δείκτες, αριθμούς και ποσοστώσεις. Αυτά είναι για άλλους. Εγώ μιλώ για τα αληθινά. Αυτά που σκέφτεσαι τα πρωινά στη διαδρομή μέχρι το χωράφι. Στο τέλος του μήνα όταν φεύγεις από το λογιστή. Το βράδυ, όταν γυρνάς κατάκοπος σπίτι μετά από ώρες δουλειάς στο κρύο ή τη ζέστη και αναλογίζεσαι αν έκανες καλά που γύρισες στον τόπο σου.

Εγώ τα’ χω βρει με τον εαυτό μου. Αγαπώ τον τόπο μου και θα παλέψω -μένοντας εδώ- για να γίνει καλύτερος. Ξέρετε όλοι, πως είμαι ευθύς και τόσα χρόνια στην Αθήνα αυτό δεν άλλαξε. Σκοπός μου είναι να παίρνω το αμάξι ή να σηκώνω το τηλέφωνο πιέζοντας την κεντρική εξουσία για να διορθώσει τα λάθη και να εφαρμόσει τα αυτονόητα.

Σήμερα στην Ελλάδα, ένας στους δύο χρωστάει στην Εφορία, το 82% των πολιτών δηλώνουν ότι μόλις τα βγάζουν πέρα και περισσότεροι από 8 στους 10 πως δε θα καταφέρουν να βάλουν στην άκρη ούτε ένα ευρώ τους επόμενους μήνες. Όσο κι’ αν προσπάθησε η Κυβέρνηση να μας πείσει ότι τα Μνημόνια έφυγαν, τα Μνημόνια είναι εδώ. Και δε θα φύγουν, εάν δεν πάρει μπροστά η οικονομία και δεν αρχίσει να παράγεται πλούτος.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο πρωτογενής τομέας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήδη το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις, που θα διευκολύνουν την αγροτική ανάπτυξη και μαζί με τις φοροελαφρύνσεις για τις οποίες έχει εγγυηθεί ο Κ.Μητσοτάκης, θα αποτελέσουν ένα καλό ξεκίνημα της επόμενης ημέρας.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές. Στήριξη στις Ενώσεις και τις ομάδες παραγωγών. Αναβάθμιση της κάρτας του αγρότη. Επιτέλους ίδρυση Αγροτικού Επιμελητήριου. Νέα δομή για τον ΕΛΓΑ και στήριξη της κτηνοτροφίας.

Στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι αγροτικές ενισχύσεις συνδέονται με την πραγματική παραγωγή, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ολική επανεκκίνηση, ώστε όλο και περισσότεροι να γυρίσουν στα χωράφια τους. Όχι για να δουλεύουν μέρα νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά ώστε μέσα από συνέργειες να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης.

Η περιοχή μας, η Αιτωλοακαρνανία, έχει μια μοναδική ευκαιρία να έχει ένα νέο Περιφερειάρχη το Ν.Φαρμάκη και ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να βάλουν τα αγροτικά ζητήματα στο τραπέζι. Και να δώσουν λύσεις. Να φέρουν περισσότερο εισόδημα, να δημιουργήσουν δουλειές αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

Η επόμενη ημέρα του τόπου μας, του Έθνους και της Πατρίδας δε θα βελτιωθεί με κάποιο μαγικό τρόπο. Αλλά μόνο όταν όσοι με όπλο τις γνώσεις και τη δουλειά τους κάνουν το βήμα μπροστά και διεκδικήσουν περισσότερα για λογαριασμό όλων. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά και θα τα καταφέρουμε.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!