Loading...

Σειρά σημαντικών έργων υλοποιούνται στο Δήμο Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα υλοποιούνται στο Δήμο Αμφιλοχίας, έργα τα οποία δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης σε απομονωμένα σημεία του ορεινού Βάλτου.

Χθες, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμφιλοχίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσούλα, συναντήθηκε στο εργοτάξιο της Αλευράδας με εκπροσώπους της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία κατασκευάζει το μεγάλο έργο της αντλησιοταμίευσης. Στη συνάντηση, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, συνοδευόμενος από μηχανικούς του ΤΕΕ.

Κατά την παρουσίαση που έγινε από τη διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιούλα Τσικνάκου και τον Διευθυντή του εργοταξίου Δημήτριο Βράγκο, περιγράφηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και προκλήσεις του έργου, τα οφέλη που θα προκύψουν μέσω των αντισταθμιστικών για την τοπική κοινωνία αλλά και το γενικότερο ενεργειακό και περιβαλλοντικό όφελος για τη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας δήλωσε σχετικά: «Το έργο της αντλησιοταμίευσης στην Αλευράδα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όχι απλά τοπικής αλλά εθνικής σημασίας. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Μιλάμε για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, κάποιες από τις οποίες θα μετατραπούν σε μόνιμες μετά την αποπεράτωσή του, αλλά και για αντισταθμιστικά οφέλη από τα οποία θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα οι τοπικές κοινωνίες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την κατασκευάζουσα εταιρεία ώστε το έργο που θα δημιουργηθεί να λειτουργήσει πραγματικά υπέρ του τόπου μας, προσφέροντας διαρκώς ωφελήματα τα οποία θα απολαμβάνουμε σε βάθος δεκαετιών. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο εκεί. Το έργο της αντλησιοταμίευσης έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος και ως Επένδυση Στρατηγικής Σημασίας, αφού θα συμβάλει τόσο στην ενεργειακή θωράκιση και αυτονομία της χώρας μας όσο και στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκαλούν οι «παραδοσιακές» μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ορυκτών καυσίμων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθειά μας αυτό το έργο να λειτουργήσει πραγματικά προς όφελος του τόπου μας. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρο Λίνο Μπλέτσα για τη συμβολή του στην ανάδειξη τεχνικών και ιστορικών τοποσήμων της περιοχής μας αλλά και για τη συνεργασία που έχουμε ώστε να καταδείξουμε τα πλέον κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για τα χωριά μας.

Εξελίξεις όμως είχαμε χθες και στο μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο του Κάτω Βάλτου, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κήρυξε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Αναμένουμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε σύντομα να εκκινήσει το έργο κόστους σχεδόν 65 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα αρδευτούν 11.500 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή του Κάτω Βάλτου.

Παράλληλα, δρομολογούμε και μια σειρά από «μικρότερα» έργα, κάποια από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται. Έτσι, χθες ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτησης προβολέων στο γήπεδο Χαλκιοπούλων, έργο το οποίο θα επιτρέψει στην ομάδα του Ινάχου αλλά και στους αθλούμενους να μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και κατά τις βραδινές ώρες. Επιπλέον, υπογράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για κατασκευή δικτύου πυρόσβεσης σε περιοχή εγκατάστασης ποιμνιοστασίων της Κοινότητας Κεχρινιάς, συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργα τα οποία καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και έχουν σημαντικό τοπικό αντίκτυπο».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!