Loading...

Με επιτυχία και χωρίς μουσική η συνεστίαση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε ένα όμορφο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα».

Τη Κυριακή 5/3/2023 και ώρα 13:00 στην οικογενειακή ταβέρνα ” Καπα. Μι.” , πρώην “Καπετάνιος”, στα Κάτω Πετράλωνα οι Χρυσοβιτσάνοι και οι φίλοι τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου, γέμισαν το χώρο και πέρασαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συμμετέχοντας στο πένθος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και δεν επέτρεψε ζωντανή μουσική απο την ορχήστρα.

Η εκδήλωση άρχισε με τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο Πάτερ Βασίλειος Πόπης πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου Ταξιάρχης Σάββας, ο οποίος έκανε έναν μικρό απολογισμό της δράσης του συλλόγου και κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου και ιδιαίτερα στη κορυφαία εκδήλωση, το διήμερο Ιστορικό συνέδριο που διοργανώνει ο σύλλογος στις 6 και 7 Αυγούστου 2023 στο Δημοτικό σχολείο Χρυσοβίτσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες τρία εκλεκτά μέλη του συλλόγου οι Αλέξανδρος Καραγιάννης και Αλέξανδρος Σάββας για την πολυετή σταδιοδρομία τους στη δικαιοσύνη όπου έφτασαν στα ανώτατα αξιώματα και τίμησαν το χωριό μας.

Τιμήθηκε επίσης ο Κώστας Κύρου για την προσφορά του στο σύλλογό μας αφου κάθε χρόνο δινει δωρεαν τη βασιλόπιτα και πολλές φορές εχει δώσει χρηματικές ενισχύσεις στο σύλλογο.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσίαση τους ο υποψήφιος βουλευτής του Πασόκ Κιναλ Ιωάννης Μουρτζιάπης, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλακης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας και Ιωάννης Ανδρέα Ζορμπάς. Ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Χολής, ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου, απο το σύλλογο Μαχαιριωτών ο πρόεδρος Γρηγόρης Τσίντζος η αντιπρόεδρος Πηνελόπη Γκούμα, ο ταμίας Γεώργιος Καραγιάννης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αθηνά Μπούρχα απο το σύλλογο Προδρομιτών εκπρόσωπος η Ντίνα Καρανίκα, απο τον πολιτιστικό συλλόγο Καραϊσκάκη ο ταμίας Δημήτρης Σ. Παπαζώης απο την επιτροπή αγώνα κατά της ΠΟΑΥ το μέλος Χρήστος Μάντζαρης απο το σύλλογο Απανταχού Ξηρομεριτών ο πρόεδρος Γεράσιμος Ανδρέα Ζορμπάς και απο το σύλλογο Αετινών ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Αναγνωστέλος. Μηνύματα έστειλαν ο πρωην δήμαρχος Ξηρομέρου και αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Στάικος, ο Απόστολος Ν. Πανταζής με καταγωγή απο το χωριό μας, πρώην δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μελος του συλλόγου μας και ο Δημήτρης Γ. Παύλου πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!